Γιώργος Λούβαρης για Ντέμη Νικολαΐδη: «Αν δεν θες εσύ τον Ολυμπιακό μία, εμείς δεν σε θέλουμε δέκα»

Αποκαλυπτικός Γιώργος Λούβαρης στο «ΦΩΣ» για τον Ντέμη Νικολαΐδη. «Μου έδειξε το τατουάζ στο μπράτσο...»

Γιώργος Λούβαρης για Ντέμη Νικολαΐδη: «Αν δεν θες εσύ τον Ολυμπιακό μία, εμείς δεν σε θέλουμε δέκα»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο Ντέμης Νικολαΐδης στο Gazzetta και είπε ότι ο Ολυμπιακός εκτός από τότε που έπαιζε στον Απόλλωνα τον ήθελε και όταν έφυγε από την ΑΕΚ για την Ατλέτικο το καλοκαίρι του 2003. Και μάλιστα ότι ο Ολυμπιακός κάθε μέρα του έκανε πρόταση και επί τέσσερις ημέρες του αύξανε τα λεφτά κατά 100.000!

Είπε ότι ο μάνατζερ Τσάλασαν τον είχε πάει στην Παρί Σεν Ζερμέν, δεν τα βρήκε με την Παρί και επειδή περνούσαν οι μέρες είχε αγχωθεί, ζητούσε 1 εκατ. ευρώ καθαρά. Δήλωσε ότι ο Τσάλασαν, που ήταν τότε μάνατζερ του Καρεμπέ, του είπε πως ο Ολυμπιακός δίνει 1,1 εκατ. ευρώ καθαρά ετησίως για συμβόλαιο τεσσάρων χρόνων. Ο Ντέμης τού είπε ότι είναι ΑΕΚτζής, θα ήταν προδοσία να πάει στον Ολυμπιακό, αλλά ο μάνατζερ την άλλη μέρα του είπε ότι ο Ολυμπιακός δίνει 1,2 εκατ. ευρώ καθαρά τον χρόνο για συμβόλαιο τεσσάρων χρόνων. Και το συνέχισε έτσι ο Ντέμης Νικολαΐδης εξιστορώντας ότι κάθε μέρα ο Ολυμπιακός ανέβαζε την προσφορά του κατά 100.000 ευρώ και ότι ο ίδιος έλεγε στον μάνατζερ ότι δεν πρόκειται να πάει στον Ολυμπιακό και ότι εκνευριζόταν που ο Ολυμπιακός επανερχόταν. Και ότι έφτασε ο Ολυμπιακός να του κάνει τέταρτη πρόταση με 1,4 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Και ότι θύμωσε ο Ντέμης…

Ήθελα να δω ο Ολυμπιακός τι λέει για αυτά τα ηρωικά. Όχι όμως με «διαρροές», όχι με «σου ‘πα, μου ‘πες», ζήτησα από τον Γιώργο Λούβαρη δηλώσεις. Λούβαρης και δηλώσεις είναι κάτι πολύ σπάνιο, μόνο άλλη μία φορά μου έχει δώσει συνέντευξη στο παρελθόν. Τώρα είναι η δεύτερη και περιγράφει τρομερά σκηνικά!

Ζήτησα επίσης από τον Πέτρο Κόκκαλη να τοποθετηθεί με δηλώσεις. Και το έκανε. Πήρα και στο στενό οικογενειακό περιβάλλον του Σωκράτη Κόκκαλη. Ξεκινώ από αυτό. Μου είπαν το εξής: «Όποιος ξέρει τον Σωκράτη Κόκκαλη, ξέρει ότι δεν λειτουργεί έτσι. Ποτέ δεν ανεβάζει προσφορά κάθε μέρα λίγο λίγο. Είναι αστειότητα αυτό ως προς τον Σωκράτη Κόκκαλη. Ο Κόκκαλης, αν ήθελε πολύ έναν παίκτη, θα έλεγε από το 1,1 εκατ. ευρώ να πάει η πρόταση στο 1,5 εκατ. ευρώ ή στα 2 εκατ. ευρώ και θα τελείωνε. Το πιθανό είναι ότι ο μάνατζερ από μόνος του λειτουργούσε έτσι για να βολιδοσκοπήσει τον παίκτη και να έρθει μετά να πει στον Ολυμπιακό “τόσα θέλει, τα δίνετε; Αν τα δώσετε, θα έρθει”. Ο Σωκράτης Κόκκαλης ήθελε πολύ τον Ντέμη όταν έπαιζε στον Απόλλωνα».

Πάμε τώρα στις δηλώσεις. Ξεκίνημα από τον Γιώργο Λούβαρη.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 12/11/2021

Το καλοκαίρι του 2003 κάνατε εσείς προτάσεις στον Ντέμη Νικολαΐδη να έρθει στον Ολυμπιακό; Πριν πάει στην Ατλέτικο…

Καμία κίνηση δεν έκανα απολύτως. Και ειδικά με τον Τσάλασαν δεν υπήρχε περίπτωση...

Γιατί;

Ούτε καν ήρθε ο Τσάλασαν να μου πει για τον Ντέμη κάτι. Του το είχα ξεκόψει μάλιστα όταν μου είχε πει να πάρουμε τον Ντουγκαρί. Με έπαιρνε συνεχώς για τον Ντουγκαρί και του είπα στο τέλος «μη με ξαναπάρεις, δεν με ενδιαφέρει ο Ντουγκαρί». Τότε μάλιστα μου έκανε μια νύξη που δεν θέλω να πω δημόσια και πήρα τον Κόκκαλη τηλέφωνο και του είπα «μην ασχοληθείς με αυτούς, πρόσεξέ το, μου είπε αυτό και αυτό...». Ήμουν εκνευρισμένος με τον Τσάλασαν από πιο πριν, λόγω των χρημάτων για τον Καρεμπέ, δεν έπεφτε με τίποτα, ήταν ανυποχώρητος. Εγώ με τον Ντέμη Νικολαΐδη δεν είχα επαφές από τότε που τον συνάντησα για να τον πάρουμε στον Ολυμπιακό όταν έπαιζε στον Απόλλωνα.

Τον συναντήσατε;

Ναι.

Σε ποιο μέρος;

Στο γραφείο του τότε μάνατζέρ του, του Πασχάλη Παπαδόπουλου.

Πού;

Στα Άνω Πατήσια.

Ξέρω από τον Πασχάλη Παπαδόπουλο ότι εκνευριστήκατε από τότε πολύ με τον ίδιο. Πείτε μου το παρασκήνιο.

Τα είχαμε βρει σε όλα με τον Αλαμάνο, τον πρόεδρο του Απόλλωνα. Και το ήξεραν ο Ντέμης και ο μάνατζέρ του ότι είχαμε πάρει την ελευθέρας του.

Είχε πάρει και λεφτά ο Αλαμάνος; Έξαλλος μού είχε δώσει τότε μια συνέντευξη που την είχε κάνει πρώτο θέμα ο Θόδωρος Νικολαΐδης, στον πρώτο μου χρόνο στο «ΦΩΣ», με τίτλο «Δούρειος Ίππος ο Ντέμης»!

Δεν θα πω λεπτομέρειες για αυτό που με ρωτάτε, το μόνο που θα πω είναι πως είχαμε συμφωνήσει με τον Απόλλωνα για τη μεταγραφή του παίκτη, τον είχαμε «δέσει», δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα με τον Απόλλωνα, είχα πολύ καλή σχέση με τον Αλαμάνο.

Ποιος τον ήθελε τότε; Είχατε μιλήσει εσείς με τον Μπάγεβιτς που θα ερχόταν στον Ολυμπιακό;

Όλοι τον θέλαμε τότε. Μας είχε βάλει και γκολ στο Καραϊσκάκη με τον Απόλλωνα, ήταν καλός, ταλαντούχος παίκτης. Είπαμε να τον πάρουμε. Και το κανόνισα με τον Αλαμάνο του Απόλλωνα, τον κλείσαμε.

Αλλά η ΑΕΚ είχε πάει στον παίκτη, έτσι μου είχε πει ο Αλαμάνος. Και γιατί σας κάλεσε ο μάνατζερ του Ντέμη στο γραφείο του να συναντήσετε τον παίκτη; Γι' αυτό θυμώσατε;

Ακούστε τι έγινε, τα θυμάμαι λες και τα έχω γραμμένα σε μαγνητόφωνο. Ό,τι άλλο πει ο παίκτης θα είναι ψέμα! Δεν του κάναμε καν πρόταση για λεφτά…

Δεν του προτείνατε λεφτά;

Όχι, δεν φτάσαμε εκεί. Μου είπε ο Ντέμης Νικολαΐδης «εγώ είμαι ΑΕΚ. Ξέρω ότι έχετε συμφωνήσει με τον Απόλλωνα, αλλά εγώ είμαι φανατικός ΑΕΚτζής». Και μου έδειξε μάλιστα ένα τατουάζ της ΑΕΚ στο μπράτσο…

Αυτά τα έχετε ξαναπεί;

Δεν μιλάω.

Και τι του είπατε εσείς;

Να πας στο καλό! Αν δεν θες εσύ τον Ολυμπιακό μία, εμείς δεν σε θέλουμε δέκα!

Αλήθεια λέτε;

Ό,τι άλλο σας πουν θα είναι ψέμα. Τα πράγματα έγιναν έτσι όπως τα λέω. Του είπα «να πας στο καλό. Αν εσύ δεν μας θες μία, εμείς δεν σε θέλουμε δέκα».

Ήταν τρομερό καλοκαίρι εκείνο μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, εσείς πήρατε τον Μπάγεβιτς από την ΑΕΚ και τους Τζόρτζεβιτς - Γιαννακόπουλο από τον Πανηλειακό που τους ήθελε και η ΑΕΚ. Και μου έχει πει σε συνέντευξη ο Γιαννακόπουλος τρομερό παρασκήνιο.

Κύριε Σινάνογλου, η συνέχεια της ιστορίας έδειξε ποια ομάδα πήρε τα πρωταθλήματα...

Επιτρέψτε μου μία ερώτηση ακόμα μόνο. Ποιος παίκτης ήταν για εσάς η καλύτερη μεταγραφή που κάνατε στον Ολυμπιακό;

Θα αδικήσω κάποιους και δεν το θέλω.

Πείτε μου δύο Έλληνες και δύο ξένους.

Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος, Ριβάλντο, Τζιοβάνι.

Την προηγούμενη φορά που είχαμε κάνει μια συνέντευξη και το ανέφερα στα σόσιαλ μίντια μού έκαναν εντύπωση τα καλά λόγια που έγραφε για εσάς ο κόσμος, δεν το περίμενα.

Σας ευχαριστώ πολύ. Ο Ολυμπιακός κόσμος ξέρει τι προσέφερα.