Αν τιθασεύσει λίγο τον ενθουσιασμό και τον καλώς εννοούμενο «εγωισμό» του ο Αγκιμπού...

Ο Αγκιμπού Καμαρά αποδεικνύεται «λίρα εκατό», αλλά θα πρέπει ορισμένες φορές να βάζει περισσότερη απλότητα στο παιχνίδι του.

Αν τιθασεύσει λίγο τον ενθουσιασμό και τον καλώς εννοούμενο «εγωισμό» του ο Αγκιμπού...

Ο Αγκιμπού Καμαρά σε ακόμα ένα παιχνίδι άφησε τη σφραγίδα του. Έχει βγάλει δύο μαγικές μπαλιές κόντρα στον Ιωνικό... Πίεζε σαν σκύλος. Έτρεχε ασταμάτητα έως το τέλος του αγώνα. Κουράστηκε κάποια στιγμή, αλλά είναι και απολύτως φυσιολογικό. Δεν είναι συνηθισμένος άλλωστε να παίζει συνεχόμενα ματς. Είναι η πρώτη του χρονιά που παίζει σερί σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Το «διαμαντάκι» που έφερε στο λιμάνι ο Φρανσουά Μοντέστο έχει τεράστια δίψα, ο ενθουσιασμός... ξεχειλίζει, αλλά κάποιες στιγμές προχωράει σε κάποιες ενέργειες που θα έπρεπε να λειτουργήσει διαφορετικά, να μην κάνει δύσκολο το απλό.

Για παράδειγμα στη φάση του 75’ και με το σκορ να είναι στο 1-0, αντί να πασάρει δίπλα του στον Ονιεκούρου που θα έβγαινε απέναντι στον Χουτεσιώτη, προτίμησε να κάνει ένα επιπόλαιο σουτ με το αριστερό που έφυγε πολλά μέτρα πάνω από την εστία. Ήταν μία ενέργεια που σίγουρα δεν ήταν η καλύτερη επιλογή εκείνη τη στιγμή και με το σκορ να είναι ρευστό.

Αν πρέπει να τιθασεύσει κάτι ο Αγκιμπού, είναι την... τρέλα του να σκοράρει με κάθε τρόπο. Ο Πέδρο Μαρτίνς μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, για την αναποτελεσματικότητα της ομάδας του είπε το εξής: «Πραγματικά είχαμε στιγμές που χάσαμε την ευκαιρία να σκοράρουμε. Με θέματα εγωισμού των παικτών που έχουν την επιθυμία να σκοράρουν».

Δεν ξέρουμε αν εννοούσε τον νεαρό άσο από την Γουινέα ο κόουτς, αλλά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κατά κάποιο τρόπο εγωιστική η συγκεκριμένη ενέργεια του Αγκιμπού. Όμως, από τέτοιες καταστάσεις μαθαίνει ένας ποδοσφαιριστής που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες τα πρώτα του βήματα σε υψηλό επίπεδο.

Ο Μαντί Καμαρά στους πρώτους του μήνες στον Ολυμπιακό σούταρε ακόμα και από το... σπίτι του. Σταδιακά σταμάτησε τα σουτ που έμοιαζαν ανέφικτα να καταλήξουν στα δίχτυα.

Εννοείται ότι η φάση του 75’ δεν ακυρώνει την συνολική παρουσία του Αγκιμπού. Κι αν θέλετε να το πάμε και λίγο παρακάτω, δεν είναι κακό να κάνει και μία τέτοια ενέργεια σε ένα ματς. Δεν πρέπει, ωστόσο, να το παρακάνει...