Για τον Ολυμπιακό είναι πια πολλά τα παραδείγματα...

Οι αποτυχίες της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα με ΟΦΗ και Απόλλωνα, προστίθενται σε αυτές του ΠΑΟΚ με ΠΑΣ και Βόλο. Για τον Ολυμπιακό που έχει κι αυτός τα... δικά του, το ματς με τον Ιωνικό δεν μπορεί να αποτελεί παγίδα υποτίμησης ή ευρωπαϊκής απογοήτευσης. 

Για τον Ολυμπιακό είναι πια πολλά τα παραδείγματα...

Η «γκέλα» της ΑΕΚ στη Ριζούπολη μπορεί να αποδειχτεί διπλό δώρο για τον Ολυμπιακό, διότι η πειραϊκή ομάδα έχει τη δυνατότητα να βρεθεί τρεις βαθμούς μπροστά της στη βαθμολογία πριν από το ντέρμπι της 21ης Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ, αλλά και να έχει τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς πίσω τον ΠΑΟΚ. Ακόμη κι αν οι Θεσσαλονικείς περάσουν με νίκη από τη Λεωφόρο και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Αυτό είναι το ένα δώρο. Το άλλο που έφερε στον Ολυμπιακό η απώλεια της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα είναι ότι αποτρέπεται (εάν υπήρχε) κάθε κίνδυνος υποτίμησης για το σημερινό (19.30) παιχνίδι των πρωταθλητών με τον Ιωνικό. Ή οποιαδήποτε μορφή απογοήτευσης από την ήττα με την Άιντραχτ που θα μπορούσε να παρασύρει σε νέο αρνητικό αποτέλεσμα της ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Οι αποτυχίες σε παιχνίδια στα μέτρα τους έχουν μαζευτεί πολλές για τις διεκδικήτριες του τίτλου στη φετινή Super League. Η ΑΕΚ είχε χάσει το τρίποντο στην Κρήτη με τον ΟΦΗ ενώ ήταν μπροστά με 3-0 σε μία από τις μεγαλύτερες «αυτοκτονίες» που θα μπορούσαν να υπάρξουν. Το έπαθε και η... Μπαρτσελόνα, αλλά αυτή έχει τα δικά της θέματα. Η ΑΕΚ που τής είχε ξανασυμβεί φέτος, ήταν αδικαιολόγητη στη Ριζούπολη αποτυγχάνοντας να «καθαρίσει» το ματς μετά το προβάδισμά της.

Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει στην Τούμπα από τον ΠΑΣ και έχει τη δική του «αυτοχειρία» με τον Βόλο, εκεί που το 4-1 έγινε 4-4. Βαθμοί προϋπολογισμένοι και τελικά πεταμένοι. Όπως και ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να ξεχάσει την ισοπαλία με τον Ατρόμητο στην πρεμιέρα, ομάδα που εν συνεχεία παραπαίει και έχει χάσει σχεδόν απ' όλους.

Έχει δίκιο ο Γιαννίκης να δηλώνει ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα, αλλά τέτοιες αποτυχίες σαν αυτή της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα και όσες προαναφέραμε μπορεί να παίξουν ρόλο στο τέλος. Ή αρκετά πριν από το τέλος. Διότι εάν ο Ολυμπιακός νικήσει τον αξιόμαχο, πλήρη και σε καλή κατάσταση Ιωνικό και κάνει το ίδιο στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, τότε το +6 από την ΑΕΚ μπορεί να είναι μία διαφορά ιδιαιτέρως σημαντική για την εξέλιξη. Έστω κι αν ακόμη είναι νωρίς. Γιατί ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι αν ξεφύγει από νωρίς, δεν πιάνεται. Γι΄αυτό και είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσει την ευκαιρία με τον Ιωνικό και να κάνει αυτό το ματς ίσως μια αφετηρία διαφοράς στη βαθμολογία που δεν θα καλύπτεται...