Άρης: Έγινε το πρώτο βήμα για την κατασκευή του νέου γηπέδου

Το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Άρη έγινε σήμερα το πρωί σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Άρης: Έγινε το πρώτο βήμα για την κατασκευή του νέου γηπέδου

Σύσκεψη με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχε η ΠΑΕ Άρης με αφορμή το νέο γήπεδο των «κίτρινών».

ΑΕΚ για Άρη: «Ήθελε να τιμωρηθούμε ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό»

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΠΑΕ Άρης:

«Το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΑΡΗ έγινε σήμερα το πρωί σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη σύσκεψη εκτός από τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Θόδωρο Καρυπίδη και τον πρόεδρο του ΑΣ ΑΡΗ, Λευτέρη Αρβανίτη, παραβρέθηκαν μια σειρά από θεσμικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.

Το παρών -μεταξύ άλλων- έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πέτρος Λεκάκης και ο αρχιτέκτονας, Τάκης Δούμας.

Στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν τα πρώτα βήματα που πρέπει να γίνουν, ώστε να προχωρήσει το μεγάλο αυτό έργο.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΑΡΗ, Λευτέρης Αρβανίτης, δήλωσε:

«Να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους για την στήριξη στην ιδέα που είχε ο Ερασιτέχνης σχετικά με την διπλή ανάπλαση της περιοχής Χαριλάου και την μετεγκατάσταση του γηπέδου μας. Προτείναμε και έγινε δεκτό να υπογραφεί ένα μνημόνιο συναντίληψης, όπου θα διαχωριστεί η αρμοδιότητα κάθε φορέα. Θα υπάρχουν εκπρόσωποί μας, ώστε να τρέχουν με διαδικασία fast track όλες τις διαδικασίες. Από εδώ και πέρα πολλή δουλειά και λίγα λόγια».

«Συμφωνήσαμε ότι όλοι να προχωρήσει αυτό το πρότζεκτ, όπως το επεξεργαστήκαμε το προηγούμενο διάστημα και όπως έχει παρουσιαστεί. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα αναλάβει το κόστος της ανάπλασης στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα το γήπεδο του ΑΡΗ, όπως και την ανάπλαση και την δημιουργία των δημόσιων υποδομών στην έκταση που θα κατασκευαστεί το νέο γήπεδο. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στον οποίο ανήκει η σημερινή περιοχή του γηπέδου και ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, στον οποίο ανήκει η περιοχή που θα πάει το νέο γήπεδο, συμφωνούν απόλυτα στους βασικούς άξονες που θέσαμε από την πρώτη στιγμή. Είναι ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ, το οποίο δεν θα αναβαθμίσει μόνο τις αθλητικές υποδομές μιας ομάδας της πόλης μας, αλλά ουσιαστικά την ποιότητα ζωής. Στο μεν σημείο της Θεσσαλονίκης που θα φύγει το γήπεδο, θα δημιουργηθεί μια έκταση πράσινου για τους πολίτες, με χώρους στάθμευσης και ουσιαστικά μια αναβάθμιση για την περιοχή. Στον χώρο που θα πάει το γήπεδο, θα διαμορφωθεί ένας χώρος που θα αναπτυχθούν κατοικίες, εμπορικές χρήσεις, πάρκο και άλλα, μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία, είναι πρώτον ότι θα δημιουργηθεί ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, ώστε να τρέξει γρήγορα το πρότζεκτ και να μην έχουμε καθυστερήσεις. Δεύτερον, θα δημιουργηθεί μια ομάδα από εκπροσώπους κάθε φορέα και του ΑΡΗ, προκειμένου να παρακολουθείτε η εξέλιξη των εργασιών. Τρίτον και επίσης σημαντικό, ξεκινούν οι μελέτες, που υπολογίζουμε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου. Θέλουμε από την κυβέρνηση να έχει ολοκληρώσει την διαδικασία ανταλλαγής των οικοπέδων, ώστε να μπει σε τροχιά υλοποίησης αυτό το πολύ σημαντικό πρότζεκτ», είπε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, επεσήμανε από την πλευρά του:

«Βρεθήκαμε σήμερα εδώ από πρωτοβουλία και πρόσκληση του κ. Τζιτζικώστα για να συζητήσουμε, αλλά και να βάλουμε στις ράγες του σχεδιασμού, ένα ακόμα μεγάλο και πολύ σημαντικό πρότζεκτ για την πόλη μας. Συζητούμε για μια διπλή ανάπλαση, μια διπλή αξιοποίηση, των εγκαταστάσεων στην περιοχή Χαριλάου με το γήπεδο του ΑΡΗ και την έκταση που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Είναι μια έκταση περίπου 162 στρεμμάτων. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προφανώς και συναινεί και θα ενώσει τις δυνάμεις του με τους φορείς».

Ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, τόνισε:

«Είναι από τις ευτυχείς συγκυρίες για την πόλη, καθώς όλοι οι φορείς και οι εκπρόσωποι της ομάδας του ΑΡΗ συμφωνούμε στην σκοπιμότητα κατασκευής σύγχρονων υποδομών για την πόλη και τον ΑΡΗ. Συμφωνούμε και στην μεθοδολογία και στους ρόλους. Την πρωτοβουλία έχει ο Περιφερειάρχης. Τον ευχαριστώ πολύ, καθώς συντονίζει τα βήματα και την αρμοδιότητα όλων. Στην περιοχή υποδεχόμαστε ένα τέτοιο πρότζεκτ. Αναβαθμίζει μια περιοχή που ήθελε να αναβαθμιστεί. Χαίρομαι που στον δήμο εκτελούνται δύο έργα. Το ένα στο Φίλυρο και το άλλο με το σύγχρονο ευρωπαϊκό γήπεδο για την ιστορική ομάδα του ΑΡΗ».