Οι απαντήσεις και οι υποσχέσεις του Γκάρι Ροντρίγκες

Η νίκη στο ντέρμπι κορυφής, είχε «διπλό» κέρδος για τον Ολυμπιακό. Το μήνυμα και οι υποσχέσεις του εξτρέμ, Γκάρι Ροντρίγκες. Γράφει ο Γιάννης Κατσαρός. 

Οι απαντήσεις και οι υποσχέσεις του Γκάρι Ροντρίγκες

Έδωσε απαντήσεις ο Ολυμπιακός. Και όχι τόσο στους διεκδικητές του τίτλου, όσο στον εαυτό του. Η νίκη στο ντέρμπι κορυφής ήρθε ύστερα από μια ήττα που «πόνεσε» στη Γερμανία. Οι Πειραιώτες έπρεπε να βρουν αποθέματα και έπαιξαν με μυαλό στο πρώτο μέρος. Η μπάλα στον αντίπαλο και θα «χτυπήσουμε» όταν πρέπει. Τι έκανε λοιπόν η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στο α’ μέρος; Βρήκε δύο γκολ, έκανε τρία δοκάρια και δεν απειλήθηκε στιγμή από τον ΠΑΟΚ.

Γκάρι Ροντρίγκες: «Έγινα αλλαγή γιατί πονούσα»

Όλα λειτούργησαν σωστά σε ένα άδειο γήπεδο που αν ήταν γεμάτο ίσως οι «ερυθρόλευκοι» να είχαν βρει και άλλα γκολ. Σε αυτό συνέβαλε και δεξιός του εξτρέμ. Αυτόν που ψάχνει τρεις μήνες τώρα. Ο Γκάρι Ροντρίγκεζ έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως βασικός και μάλιστα απέναντι στο κλαμπ που τον γνωρίσαμε. Συνεργάστηκε άψογα με τον Λαλά, πάτησε περιοχή, πήγε στο ένας με έναν και έγινε απειλητικός.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1: Μόνος πρώτος με σούπερ Αγκιμπού

Κάτι που δεν έχει κάνει λεπτό, ο Ονιεκούρου. Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως βρήκε τον ακραίο που ήθελε. Εκείνον που θα του δώσει ασίστ, ταχύτητα και γκολ σε αυτή τη γεμάτη σεζόν με παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν θα είναι μονοδιάστατο το παιχνίδι των πρωταθλητών, καθώς συνεχώς έπαιζαν στην πλευρά του Μασούρα.

Στην επανάληψη η κούραση και το στρογγυλό 2-0 έδωσαν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να αφήσουν τη μπάλα στον αντίπαλο. Είχαν δοκάρι αλλά και δύο καλές ευκαιρίες (Αγκιμπού και Τικίνιο) για να τελειώσουν με θρίαμβο το ντέρμπι. Οι αλλαγές – πέραν του Βρουσάι που φωνάζει πως πρέπει να πάρει περισσότερο χρόνο – δεν προσέφεραν φρεσκάδα. Κάτι το οποίο πήρε ο «Δικέφαλος» από τις επιλογές του Λουτσέσκου.

Όπως και να έχει, τα μεγάλα ματς τα κρίνουν λεπτομέρειες. Οι Πειραιώτες… τιμώρησαν κάθε απερισκεψία των «ασπρόμαυρων», στέλνοντας μήνυμα πως τον πρώτο λόγο για τον τίτλο – και φέτος – τον έχουν αυτοί και μόνο αυτοί. Προσοχή: Τίποτα δεν τελείωσε Οκτώβρη μήνα. Η αγωνιστική περίοδος είναι μαραθώνιος και ο Ολυμπιακός θα βρει περισσότερα «πρέπει» στον δρόμο του. Και σε αυτόν τον δρόμο – επαναλαμβάνουμε – ο Γκάρι Ροντρίγκεζ θα είναι πολύτιμος.