Παναθηναϊκός: Απολογείται την Παρασκευή (22/10)

Αύριο Παρασκευή θα απολογηθεί η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Ιωνικό το περασμένο Σάββατο, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Παναθηναϊκός: Απολογείται την Παρασκευή (22/10)

Άμεσα θα προχωρήσει η προβλεπόμενη διαδικασία μετά την πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας στον Παναθηναϊκό.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι παραπέμπονται με άρθρα βάσει των οποίων κινδυνεύουν με τιμωρία 2-4 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, οι «πράσινοι» θα απολογηθούν αύριο Παρασκευή.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία την παρακάτω ομάδα:

Α/ ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 23492/21-10-2021 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 22ας-10-2021, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 12:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, σε δώδεκα (12) ώρες, κατ’ άρθρα 8 και 33 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών».

Παναθηναϊκός: Απειλείται με τιμωρία 2-4 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών

Η δίωξη αφορά σε επεισόδια στο παιχνίδι με τον Ιωνικό και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και το άρθρο 15 4β στο οποίο γίνεται λόγος για τιμωρία 2-4 αγωνιστικές.

Η σχετική ενημέρωση αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι από τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 15 παρ.3ε', 4β’, 5α' και 25 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

O Παναθηναϊκός παραπέμπεται με το άρθρο 15 παρ. 3ε, που αφορά ρίψη αντικειμένων οι οποίες θα μπορούσαν, αλλά δεν προκάλεσαν, σωματικές βλάβες, ούτε διέκοψαν προσωρινά τον αγώνα και προβλέπει πρόστιμο από 5.000 ευρώ έως 70.000 ευρώ.

Παραπέμπεται με το άρθρο 15 παρ. 4β, που αφορά σε είσοδο οπαδών ή επεισόδια τα οποία συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, είτε με βιαιοπραγίες και προβλέπει ποινή έδρας 2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο από 50.000 ευρώ έως 250.000 ευρώ.