Παναθηναϊκός: Απειλείται με τιμωρία 2-4 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ άσκησε πειθαρχική δίωξη στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας του για είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.

Παναθηναϊκός: Απειλείται με τιμωρία 2-4 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών

Με τιμωρία της έδρας τους κινδυνεύουν οι «πράσινοι» βάσει της δίωξης που τους ασκήθηκε από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κωνστσαντίνο Σπυρόπουλο.

Η δίωξη αφορά σε επεισόδια στο παιχνίδι με τον Ιωνικό και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και το άρθρο 15 4β στο οποίο γίνεται λόγος για τιμωρία 2-4 αγωνιστικές.

Η σχετική ενημέρωση αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι από τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 15 παρ.3ε', 4β’, 5α' και 25 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Παναθηναϊκός: Απολογείται την Παρασκευή (22/10)

O Παναθηναϊκός παραπέμπεται με το άρθρο 15 παρ. 3ε, που αφορά ρίψη αντικειμένων οι οποίες θα μπορούσαν, αλλά δεν προκάλεσαν, σωματικές βλάβες, ούτε διέκοψαν προσωρινά τον αγώνα και προβλέπει πρόστιμο από 5.000 ευρώ έως 70.000 ευρώ.

Παραπέμπεται με το άρθρο 15 παρ. 4β, που αφορά σε είσοδο οπαδών ή επεισόδια τα οποία συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, είτε με βιαιοπραγίες και προβλέπει ποινή έδρας 2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο από 50.000 ευρώ έως 250.000 ευρώ.