Το πρότζεκτ «Γιαννιώτης» και η ικανοποίηση του Μαρτίνς

O 25χρονος πορτιέρο ήταν το μοναδικό θετικό στοιχείο του φιλικού με τη Σιντ Τρούιντεν και δείχνει έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία.

Το πρότζεκτ «Γιαννιώτης» και η ικανοποίηση του Μαρτίνς

Εάν ήταν Βέλγος, Ιταλός ή οτιδήποτε άλλο είναι σίγουρο πως θα διαβάζαμε διθυράμβους και θα έβλεπε τεράστια τη φωτογραφία του στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Είναι άδικο για ένα παιδί να περνάει στο… ντούκου η τόσο καλή του εικόνα σε ένα φιλικό που είναι αλήθεια πως είχε πίεση. Ακόμα κι αν είναι παράδοξο για τον Ολυμπιακό, αλλά ο τερματοφύλακας του ήταν ο κορυφαίος.

Ο λόγος για τον Ανδρέα Γιαννιώτη, ο οποίος στην αναμέτρηση με τη Σιντ Τρούιντεν ήταν ίσως από τους ελάχιστους που ξεχώρισαν. Χάρη σε αυτόν ο Ολυμπιακός δεν δέχτηκε άλλο γκολ, ενώ κατέγραψε 5-6 πολύ καλές αποκρούσεις. Σίγουρα δεν είναι θετικό για την ομάδα του Πειραιά σε ένα φιλικό παιχνίδι με τη Σιντ Τρούιντεν να έχει διακριθέντα τον τερματοφύλακα, αλλά από την άλλη θα είναι άδικο για τον Έλληνα πορτιέρο να μην επισημανθεί η πολύ καλή του απόδοση.

Μετά την πολύ καλή σεζόν που έκανε με τον Ατρόμητο ο Γιαννιώτης επέστρεψε στον Ολυμπιακό. Στο μεγάλο λιμάνι έχουν πάρει την απόφαση να τον στηρίξουν, αλλά το θέμα είναι να ανταπεξέλθει και ο ίδιος και να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Στην αναμέτρηση με τη Σιντ Τρούιντεν είχε πολύ καλές αντιδράσεις σε κάποιες δύσκολες φάσεις. Ειδικά στα τετ-α-τετ έδειξε σε πλήρη ετοιμότητα και είναι ίσως ένα από τα ελάχιστα θετικά στοιχεία του Ολυμπιακού από το ματς με τους Βέλγους.

Από την άλλη και αυτός πρέπει να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά. Ξέρει και ο ίδιος ότι έχει αδυναμίες και σε 1-2 περιπτώσεις είχε κακές απομακρύνσεις με τα πόδια. Φυσικά και για τον Γιαννιώτη ισχύει ότι θα πρέπει σιγά-σιγά να αρχίσει να παίζει με τη βασική άμυνα μπροστά του.

Ο Πέδρο Μαρτίνς μέχρι τώρα είναι ικανοποιημένος από τον 25χρονο τερματοφύλακα, ο οποίος βγάζει μία άνεση κάτω από τα δοκάρια. Είναι σημαντικό, όμως και για τον ίδιο να συνεχίσει τη δουλειά, ενώ παιχνίδια όπως αυτό με τη Σιντ Τρούιντεν στο οποίο ήταν ήταν καθοριστικός λειτουργούν υπέρ του.