Ολυμπιακός: Πάνω στην ώρα «εμφανίστηκαν» οι Εμβιλά και Ελ Αραμπί

Η επιστροφή του Γιαν Εμβιλά στη δράση και του Ελ Αραμπί στα γκολ ήρθαν στο καλύτερο χρονικό σημείο για τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Πάνω στην ώρα «εμφανίστηκαν» οι Εμβιλά και Ελ Αραμπί

Ο... κανονικός Γιαν Εμβιλά έχει λείψει αρκετά από τον Ολυμπιακό. Κι αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε ακόμα και στις φάσεις που δέχεται από τον άξονα. Φάσεις που δεν μας είχαν συνηθίσει οι Πειραιώτες την περσινή σεζόν με τον... κανονικό Εμβιλά.

Ο Γάλλος είναι γεγονός ότι ταλαιπωρήθηκε αρκετά από την αρχή της χρονιάς. Λίγο οι τραυματισμοί, λίγο ο κορονοϊός είχαν ως αποτέλεσμα να τον πάνε πιο πίσω.

Στο ματς των Ιωαννίνων έδειξε ότι επέστρεψε στο καλύτερο χρονικό σημείο. Σε μία εβδομάδα που έπρεπε ο Ολυμπιακός να περάσει νικηφόρα από μία έδρα, τους «Ζωσιμάδες», που δύσκολα θα περάσουν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Σε μία εβδομάδα που υπάρχει το ματς της Φρανκφούρτης το οποίο σε περίπτωση νίκης, θα οδηγήσει τους Πειραιώτες ακόμα πιο κοντά στους «16» του Europa League. Και σε μία εβδομάδα που κλείνει με το ντέρμπι κορυφής κόντρα στον «Δικέφαλο του βορρά» δίχως να χρήζει περαιτέρω ανάλυσης το συγκεκριμένο ματς.

Η παρουσία του Εμβιλά την περσινή σεζόν ήταν κομβική. Φάνηκε η απουσία του περσινού Εμβιλά, ακόμα και όταν αγωνίστηκε στα προκριματικά. Όταν δεν είναι καλά ο Γάλλος, τότε ο Ολυμπιακός είναι ένα κλικ πιο κάτω. Όταν είναι καλά, τότε ο Ολυμπιακός ανεβαίνει επίπεδο.

Δεν το συζητάμε καν για το αν θα ξεκινήσει ή όχι στην Φρανκφούρτη. Εννοείται ότι από αυτόν θα ξεκινήσει η ενδεκάδα. Όπως θα ξεκινήσει και από τον Ελ Αραμπί, ο οποίος στην αφετηρία μίας υψηλών απαιτήσεων εβδομάδας πέτυχε ένα γκολ - χρυσάφι και ετοιμάζεται να φορέσει φανέλα βασικού απέναντι στην Άιντραχτ. Κι αν όλα πάνε καλά την Πέμπτη (21/10), τότε θα τον δούμε βασικό και με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός είναι ένας διαφορετικός Ολυμπιακός όταν ο Εμβιλά φτάνει στα γνωστά του στάνταρ και ο Ελ Αραμπί αρχίζει την στενή του επαφή με τα δίχτυα. Το δεύτερο ημίχρονο με τον ΠΑΣ ήταν ενδεικτικό όλων όσων αναφέραμε παραπάνω.