Σημαντικό το τρίποντο, σημαντικότερη η δήλωση του Μαρτίνς για το πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός πήρε μία μεγάλης σημασίας νίκη στα Γιάννενα, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έκλεισε τα μάτια στην εικόνα του α’ ημιχρόνου.

Σημαντικό το τρίποντο, σημαντικότερη η δήλωση του Μαρτίνς για το πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός τόσα χρόνια πορεύτηκε με ένα μότο: Για να βελτιώνεται συνεχώς, δεν στέκεται μόνο στο αποτέλεσμα, το οποίο ως επί το πλείστον ήταν νικηφόρο. Στεκόταν και στις κακές στιγμές, στα λάθη του κατά τη διάρκεια των αγώνων, σε πράγματα που έχρηζαν καλύτερης διαχείρισης ή βελτίωσης.

Γιατί τα φέραμε όλα αυτά στο μυαλό μας; Επειδή σε μία βραδιά που ο Ολυμπιακός πήρε μία «δια πυρός και σιδήρου» νίκη σε μία έδρα που πολύ δύσκολα θα περάσουν οι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ (οι άλλοι δύο διεκδικητές του τίτλου), ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε να μιλήσει λίγο παραπάνω για την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου.

Μια εικόνα που σε καμία περίπτωση δεν ήταν καλή. Και μάλιστα αναφέρθηκε σε ένα διάστημα, στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε βρει γκολ και ο ΠΑΣ δεν είχε καταφέρει να σκοράρει. Θυμίζουμε ότι με το 1-0 πήγαν οι Πειραιώτες στην ανάπαυλα. Παρόλα αυτά, ο Μαρτίνς βγήκε και είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου.

Εκτός από το τρίποντο που – εννοείται – είναι πολύ σημαντικό για τη «μάχη» του τίτλου, εκτιμούμε ότι είναι πιο σημαντικό το γεγονός ότι ο Πορτογάλος τεχνικός δεν κρύβεται και δεν κλείνει τα μάτια σε κάποια εξόφθαλμα λάθη που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του. Λάθη που δεν κόστισαν στα Γιάννενα, αλλά μπορεί να κοστίσουν αλλού.

Τι είχε παρουσιάσει ο Ολυμπιακός στο πρώτο 45λεπτο; Κακές αντιδράσεις στην ανασταλτική του λειτουργία (όχι οι στόπερ του), κακές επιλογές όταν έβγαιναν μπροστά με σοβαρές αξιώσεις για γκολ και γενικότερα έδιναν το δικαίωμα στον ΠΑΣ να ελπίζει ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα ισοφάριζε!

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη παρατήρηση του Μαρτίνς δεν ήρθε τυχαία. Ακολουθούν δύο εξίσου σημαντικά ματς με Άιντραχτ και ΠΑΟΚ. Και γνωρίζει πολύ καλά ότι αν επαναληφθούν τα λάθη του πρώτου ημιχρόνου, το πιθανότερο είναι να τα πληρώσει η ομάδα του.

Από εκεί και πέρα, στα θετικά είναι φυσικά η επιστροφή του Ελ Αραμπί στα γκολ, η παρουσία του Εμβιλά, αλλά και οι ανοδικές τάσεις που παρουσιάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι ο Παπασταθόπουλος.