Ολυμπιακός: Αν ο Εμβιλά είναι καλά είναι αλλιώς

Ο Γιαν Εμβιλά άλλαξε την εικόνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο, έβγαλε την ασίστ και έδειξε πως αν αφήσει πίσω του τους τραυματισμούς τα πράγματα θα είναι αλλιώς.

Ολυμπιακός: Αν ο Εμβιλά είναι καλά είναι αλλιώς

Τα… χρειάστηκε ο Ολυμπιακός στα Γιάννενα, αλλά λίγο πολύ το γνώριζε πως δεν θα περνούσε κανένα εύκολο βράδυ. Σχεδόν πάντα οι εξορμήσεις στα Ιωάννινα έχουν δυσκολίες για τους πρωταθλητές Ελλάδας και φυσικά το ίδιο έγινε και αυτή τη φορά. Οι Πειραιώτες κατάφεραν να προηγηθούν σχετικά νωρίς, όπως έκαναν σε Λαμία και Τρίπολη. Αυτή τη φορά, όμως, δεν πέτυχαν δεύτερο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και… έτρεχαν μέχρι την τελευταία στιγμή για να σώσουν την παρτίδα.

Φυσικά και οι πρωταθλητές κρατούν τη νίκη, αλλά θα πρέπει να βελτιώσουν και την εικόνα τους προκειμένου να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή τους στο μέλλον. Εκτός, όμως, από τους τρεις βαθμούς οι "ερυθρόλευκοι" έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν για τον Γιαν Εμβιλά.

Ο Γάλλος μπήκε στο 46' της αναμέτρησης και άλλαξε όλη την εικόνα της ομάδας. Εάν ο Εμβιλά βρήκε τον περσινό του καλό εαυτό τότε αυτό είναι ό,τι σημαντικότερο για την ομάδα του Πειραιά. Από τη στιγμή που μπήκε στο ματς οι πρωταθλητές πήραν μέτρα στο γήπεδο, πίεσαν ψηλά, κέρδισαν μπάλες και έπαιξαν παιχνίδι κυριαρχίας. Εν ολίγοις έκαναν αυτό που τους αρέσει και αυτό που μας είχαν συνηθίσει.

Η αλλαγή της εικόνας οφείλεται στην είσοδο του Γιαν Εμβιλά χάρη στον οποίο ο Ολυμπιακός κέρδισε όλες τις μάχες στο κέντρο. Το ποδόσφαιρο, όμως, παίζει περίεργα παιχνίδια και κόντρα σε αυτή τη ροή που είχε πάρει το ματς ο Ολυμπιακός δέχτηκε την ισοφάριση. Ο πολύτιμος Εμβιλά, ωστόσο, κατάφερε στο 84' να γυρίσει τη μπάλα σε ένα σημείο που ο Ελ Αραμπί δεν θα μπορούσε να αστοχήσει. Για τον Ολυμπιακό θα είναι ευτύχημα ο Γάλλος να βρει τα περσινά του στάνταρ, διότι φέτος έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς και κορονοϊό και έχει επηρεάσει την εικόνα της ομάδας του.