Επικεφαλής πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη: «Το γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι στο Μαξίμου...»

Η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου μίλησε για το που βρίσκονται οι διεργασίες για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ. Ανέφερε πως το Μαξίμου πήγε απευθείας σε επαφές με την ασπρόμαυρη ΠΑΕ γιατί υπήρχαν αγκυλώσεις.

Επικεφαλής πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη: «Το γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι στο Μαξίμου...»

Στο Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Για την κατασκευή της νέας Τούμπας:

«Ούτως η άλλως το γήπεδο του ΠΑΟΚ ήταν από το 2019 στο Μαξίμου. Απαιτείται δύσκολο σχέδιο με νέα ρυμοτομία και ήδη αυτή την στιγμή που μιλάμε είναι στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ευελπιστούμε πως μέσα στο 2021 θα έχουμε την τελική έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος. Όταν το έχουμε, τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε επί της ουσίας. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα περιμένουμε το Διάταγμα και περιμένουμε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ την οποία και ευχαριστούμε για την συνεργασία».

Για το Καυτανζόγλειο και την επισήμανση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ότι προσδοκά στις απευθείας επαφές με το Μαξίμου να αποφύγει την υπονόμευση από κάποια υπουργεία και υπηρεσίες: «Σε συνεργασία με την ΠΑΕ προχωράμε για να αποφύγουμε τις όποιες αγκυλώσεις. Το έχουμε βάλει πολύ ψηλά στην ατζέντα. Όπως είναι το λιμάνι. Η ανάπτυξη της πόλης επιβάλλει την ανάπτυξη του λιμανιού. Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για να τελειώσει άμεσα το θέμα και του γηπέδου του ΠΑΟΚ. Είμαστε σε επαφές με όλους τους φορείς για να τρέξουμε το θέμα του Μετρό, ή του Fly Over.

Το Καυτανζόγλειο είναι ένα δημόσιο κτίριο, επίκειται στην νομοθεσία του δημοσίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αφού καταθέσαμε και ψηφίσαμε την απαραίτητη τροπολογία για να μπορεί μία ΠΑΕ να κάνει έργα σε ένα στάδιο, πρέπει να μπούμε σε διαδικασία για να προχωρήσει. Είμαστε εδώ, με εντολή του πρωθυπουργού, να λύσουμε τα προβλήματα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης;

«Είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις της ΠΑΕ όπως το πράξαμε το προηγούμενο διάστημα. Τρέξαμε το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, έχοντας όλες τις λεπτομέρειες. Με εντολή του πρωθυπουργού έχουμε την υποχρέωση να τρέξουμε το θέμα της νέας Τούμπας. Ο στόχος όλων μας είναι το 2026 να είναι έτοιμο το νέο γήπεδο».

Για το ποιο από τα δύο πρότζεκτ (νέου γηπέδου ΠΑΟΚ, νέου γηπέδου Άρη) είναι πιο μπροστά;

«Είναι δέσμευση και υποχρέωση να προχωρήσουμε και τα δύο. Δεν μπορώ να απαντήσω ποιο από τα δύο πρότζεκτ για τα δύο γήπεδο βρίσκεται πιο μπροστά. Είναι υποχρέωσή μας να προχωρήσουμε και στην κατασκευή του νέου γηπέδου του Άρη. Όταν έχουμε το Προεδρικό Διάταγμα μπορούμε πιο εύκολα να προχωρήσουμε. Αυτά που έπρεπε να γίνουν χρόνια πριν στη Θεσσαλονίκη, δεν έγιναν γιατί δεν υπήρχε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εμείς προσπαθούμε να μιλάμε με έργα κι όχι λόγια.

Πριν από δύο χρόνια η Pfizer σκεφτόταν να κάνει την μεγάλη επένδυση στη Θεσσαλονίκη και ήδη μετά από δύο χρόνια έγινε αυτή η επένδυση. Μιλάμε με έργα και όχι με λόγια. Χαίρομαι που προχωρούν τα έργα στο λιμάνι, το μετρό. Μετά το προεδρικό διάταγμα θα δούμε τα σχέδια για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ».

Και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το Μετρό περιμένουμε να έχει ολοκληρωθεί το 2023 κι αυτά που συζητάμε είμαι σίγουρη ότι θα είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα. Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι είχαμε και την πανδημία που πήγαν κάποια πράγματα πίσω.

Παρακαλώ όλους τους πολίτες για να μην περάσουν αυτά που πέρασαν τον περασμένο χειμώνα να πάνε να εμβολιαστούν για να προστατέψουν τόσο τον εαυτό τους, όσο και τον διπλανό τους. Το εμβόλιο είναι το μεγάλο «όπλο» για να επανέλθουμε στην καθημερινότητα. Χαίρομαι που η Θεσσαλονίκη αλλάζει και γίνεται πόλη ανάπτυξης. Τα μεγάλα έργα θα δώσουν μια νέα πνοή».