Στόχος επετεύχθη για τον ΠΑΟ!

Ο Παναθηναϊκός ήθελε να μην χάσει στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό, «χάλασε» το παιχνίδι του αντιπάλου του, έκανε ο, τι μπορούσε για να το πετύχει και  κατάφερε να φύγει αλώβητος από τον Πειραιά

Στόχος επετεύχθη για τον ΠΑΟ!

Ο Παναθηναϊκός είχε στόχο να μην χάσει στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό και τα κατάφερε. Εκ του αποτελέσματος λοιπόν φαίνεται πως η τακτική που επέλεξε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον δικαίωσε.

Ήθελε να κρατήσει όσο το δυνατόν πιο μακριά τους παίκτες του Ολυμπιακού από την εστία του Μπρινιόλι και το πέτυχε.

Από τα πρώτα λεπτά το «τριφύλλι» είχε στηθεί πίσω από το κέντρο και από εκεί με διπλή ζώνη άμυνας προσπαθούσε να «χαλάσει» το παιχνίδι του αντιπάλου του, να μην του επιτρέψει να βρει ρυθμό και να μην αφήσει τους Μασούρα, Καμαρά να πατήσουν περιοχή.

Την ίδια στιγμή πίεσε ψηλά, με πολλά τρεξίματα από τα τρία τέταρτα του γηπέδου επιδιώκοντας να βρει χώρους κυρίως από τα πλάγια με τους Βιτάλ και Παλάσιος, που κρατούσαν τη μπάλα.
Οι προσπάθειές τους όμως ήταν αναιμικές με κάποια σουτ στα όρια της περιοχής.

Ο Γιοβάνοβιτς είχε «φορτώσει» το κέντρο λοιπόν με συνεχή κίνηση και τρεξίματα, ώστε να καλύπτονται τα μέτρα.

Από το 78’ και έπειτα βέβαια όλος ο Παναθηναϊκός γύρισε πίσω και έστησε «τείχος» έξω από την μεγάλη περιοχή του με τον Ολυμπιακό να βγαίνει στην επίθεση και τον Σισέ να κινείται ως σέντερ φορ!

Δεν το πλήρωσε όμως, μια και οι γηπεδούχοι δεν είχαν τον τρόπο να οργανώσουν σωστά και ψύχραιμα τις επιθέσεις τους καταφέρνοντας να βγει αλώβητος από την δοκιμασία.

Αν λάβει κάποιος υπόψη του ότι ο Παναθηναϊκός είχε σοβαρές απουσίες, τότε έχει δίκιο να ισχυριστεί πως πήρε και με το… παραπάνω αυτό που ήθελε.

Την ισοπαλία είχε βάλει ως στόχο, αυτήν πήρε…