Ιωνικός - Λαμία 1-2: Aριθμητικό πλεονέκτημα και πρώτη νίκη για τη Λαμία (highlights)

Η Λαμία αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω από το 21' (αποβολή Ντάλσιο) και πανηγύρισε την πρώτη νίκη στη σεζόν (2-1) εκτός έδρας επί του Ιωνικού  

Ιωνικός - Λαμία 1-2: Aριθμητικό πλεονέκτημα και πρώτη νίκη για τη Λαμία (highlights)

Το γεγονός πως αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω από το 21’ εξαιτίας αποβολής του Ντάλσιο αξιοποίησε η Λαμία και πήρε την πρώτη νίκη στη σεζόν, καθώς επικράτησε στη Νίκαια του Ιωνικού με 2-1. Το κομβικό σημείο της συνάντησης ήταν η αποβολή του Ντάλσιο στο 21’ που συνοδεύτηκε από πέναλτι-γκολ των φιλοξενούμενων.

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου, δίχως να φθάσουν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης αξιοποίησαν τον παίκτη παραπάνω που είχαν για περισσότερα από 70 λεπτά, πέτυχαν και δεύτερο γκολ από στημένη φάση και πήραν το διπλό που είχαν στοχεύσει.

Ο Ιωνικός δεν εγκατέλειψε την μάχη παρά τις δυσκολίες, ήταν απόλυτα ανταγωνιστικός, πάλεψε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο για να πάρει τον πόντο που υπό αυτές τις συνθήκες θα έμοιαζε με νίκη. Δεν τα κατάφεραν οι κυανόλευκοι, που όμως πήραν το χειροκρότημα για την προσπάθεια από το θερμό κοινό τους.

ΤΑ ΓΚΟΛ
21’: Ο Ταϊρόν εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Γκόμελιτς πήρε την κεφαλιά και πριν ο Μανούσος προ της γραμμής με δεύτερη κεφαλιά τη στείλει στα δίχτυα παρενέβη ο Ντάλσιο. Ο διαιτητής Γκορτσίλας είδε την φάση στο VAR, υπέδειξε χέρι-πέναλτι του Ντάλσιο, τον οποίο και απέβαλε. Ο Μανούσος εκτέλεσε στην αριστερή γωνία, κάνοντας το 0-1.
36’: Δύο λεπτά μετά την μεγάλη ευκαιρία του, ο Άοσμαν έφυγε στην αντεπίθεση έγινε αποδέκτης της ασίστ από τον Τουράμ και εκτέλεσε με το αριστερό στην αριστερή γωνία του Γκαραβέλη (1-1).
55’: Σουτ του Ταϊρόν μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Ταϊρόν από δεξιά και ο προωθημένος Γκόλεμιτς με κεφαλιά έγραψε το 1-2. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του σκόρερ στον Μάναλη, η εξέταση από το VAR θεώρησε καθαρό το γκολ.

Η μικρογραφία
Ιωνικός-Λαμία 1-2
Γήπεδο: Νεάπολης
Σκόρερ: 36' Άουσμαν-21' Μανούσος πέναλτι, 55' Γκόλεμιτς.
Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Μαρτίνεθ, Καραμάνος, Γκόλεμιτς
Κόκκινη: 21' Ντάλσιο

Οι συνθέσεις

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας (76' Κωνσταντινίδης), Τσιγκρίνσκι (46’ Βαφέας), Σάντσεζ (89' Μπουένο), Βαλεριάνος, Ρομαό, Κάνιας (76' Μπάσα), Ντάλσιο, Άοσμαν, Καμπράλ (35’ Μάναλης), Τουράμ.

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Βύντρα, Γκόλεμιτς, Αντέτζο, Μαρτίνεζ, Μαζουλουξής, Νούνιες (90' Σκόνδρας), Ρόμανιτς (88' Αραμπούλι), Τάιρον (69' Μανουσάκης), Μανούσος (68' Μπεχαράνο), Καραμάνος.