Κλάτενμπεργκ σε αγγλικό μέσο: Έχω δεχθεί απειλές στη διαιτητική μου καριέρα!

Ο Προέδρος της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ σε συνέντευξη του σε αγγλικό μέσο παραδέχθηκε ότι κατά τη διάρκεια της διαιτητικής καριέρας του δέχθηκε απειλές, ενώ πρώην συνάδελφος του τον κατηγόρησε ότι εμπλεκόταν σε «στημένα» ματς.

Κλάτενμπεργκ σε αγγλικό μέσο: Έχω δεχθεί απειλές στη διαιτητική μου καριέρα!

Ενώ ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής ΚΕΔ παραχώρησε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην αγγλική ιστοσελίδα Athletic, όπου αναφέρθηκε σε αρκετά, ανέκδοτα, περιστατικά, όπως σε μία ιστορία του 2015, όταν κατηγορήθηκε για στημένα παιχνίδια, επειδή είχε ακριβό αυτοκίνητο:

«Αγόρασα ένα ακριβό και ωραίο αυτοκίνητο γιατί είχα καλή δουλειά. Η σύζυγός μου είχε καλή δουλειά. Φορούσα καλά ρούχα και είχα καλό σπίτι. Όμως ήταν πραγματικά ντροπή που υπήρξε καταγγελία για χειραγώγηση αγώνων. Όλα αυτά επειδή ένας τύπος είχε μία διαίσθηση...

Στην Αγγλία είμαστε καλοί διαιτητές, απ' τους πιο ασφαλείς στον κόσμο. Μπορεί να κάνουμε λάθη, όμως δεν είμαστε διεφθαρμένοι. Αν είχε βγει στη δημοσιότητα εκείνη η ιστορία, ήμουν τελειωμένος. Ξέρω ποιος είναι, αλλά δεν έχω πει το όνομά του δημόσια. Κάποια στιγμή θα ειπωθεί, δεν μπορώ να τον συγχωρέσω...

Γενικά δεν ήθελα να είμαι μέλος καμίας κλίκας από αυτές που σχηματίζονταν, το περιβάλλον ήταν ανταγωνιστικό. Ήθελα απλά να κάνω τη δουλειά μου σωστά και να είμαι ήσυχος. Δεν ήθελα να είμαι κομμάτι της κλειστής ομάδας που είχε δημιουργηθεί κι έτσι προσπαθούσαν να μου κάνουν κακό με κάθε τρόπο και να μιλούν άσχημα για εμένα. Εγώ ήμουν στα χαμηλά της λίστας της PGMOL του Ράιλι γιατί δεν είχα τα κριτήρια που ήθελε» περιέγραψε ο Κλάτενμπεργκ στη συνέντευξή του.

Επιπλέον, μίλησε για τις άσχημες σχέσεις του με τον πρώην συνάδελφο του, Mάρτιν Άτκινσον, με τον οποίο είχαν έρθει στα χέρια:

«Υπήρχε ένας πολιτικός πόλεμος ανάμεσα σε μένα και τον Άτκινσον. Παίζουμε ένα πέντε επί πέντε στο γυμναστήριο. Του έκανα ένα τάκλιν. Μου έριξε μπουνιά, του την ανταπέδωσα. Είχαμε μεταξύ μας ένα επίπεδο σεβασμού, όμως η φιλία ήταν εκτός. Είχα γίνει απειλή για την καριέρα του».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στις απειλές που δέχονται οι διαιτητές, ενώ περιέγραψε και τη δική του εμπειρία:

«Συνήθιζα να λαμβάνω πολλές απειλές. Όταν κάποιος θέλει να σε βλάψει δεν σε προειδοποιεί, απλά το κάνει. Κάποιες φορές ο αριθμός του κινητού σου τηλεφώνου μπορεί να διαρρεύσει στα social media. Μπορεί ένας εργαζόμενος μίας εταιρείας να διαρρεύσει το κινητό μου. Μία μέρα δέχθηκα απειλή για τη ζωή μου μέσω ενός γράμματος, το παρέδωσα στην αστυνομία».

Τέλος εξέφρασε και τα παράπονά του για έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπό του στο τέλος της καριέρας του στην Premier League:

«Με είχε πάρει ο Ράιλι τηλέφωνο να με ρωτήσει πως θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου. Του είχα πει με ένα ματς της Τότεναμ για να κλείσω και μια σουίτα για την οικογένειά μου να με δει. Τα τελευταία τρία παιχνίδια μου ήταν τα Γουέστ Μπρομ - Μπόρνμουθ, Έβερτον - Μπέρνλι και Γουέστ Μπρομ - Λέστερ. Είπα ευχαριστώ πολύ, μου δείχνετε πόσο με εκτιμάτε».