Ο Αγκιμπού Καμαρά μπήκε πιο γρήγορα στον Ολυμπιακό από τον Παπέ Σισέ!

Ο Αγκιμπού Καμαρά που χαίρει της εμπιστοσύνης του Πέδρο Μαρτίνς, μπήκε στην «εξίσωση» της ενδεκάδας του Ολυμπιακού πιο γρήγορα σε σχέση με τον Παπέ Σισέ του 2017! 

Ο Αγκιμπού Καμαρά μπήκε πιο γρήγορα στον Ολυμπιακό από τον Παπέ Σισέ!

Σαν χθες θυμόμαστε τις πρώτες μέρες του Παπέ Σισέ στο Ζέεφελντ το καλοκαίρι του 2017. Προπονητής εκείνη την περίοδο στον Ολυμπιακό ο Μπέσνικ Χάσι, σε μία χρονιά που όπως όλοι θυμόμαστε εξελίχθηκε σε εφιάλτη για τους «ερυθρόλευκους» με αρκετές αλλαγές προπονητών.

Ο Σενεγαλέζος στόπερ έδειχνε άγουρος ερχόμενος από την Αζαξιό και στο ξεκίνημά του στο λιμάνι δεν πατούσε καθόλου καλά στα πόδια του.

Μέσα από τις προπονήσεις άρχισε να καταλαβαίνει σε ποια ομάδα βρίσκεται, βελτίωσε τις αδυναμίες του και τελικά, μετά την αποχώρηση του Χάσι και τον ερχομό του Τάκη Λεμονή γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου, άρχισε να παίρνει δειλά-δειλά τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Πλέον, τα όσα έχει καταφέρει ο Παπέ Σισέ είναι γνωστά, αποτελώντας πλέον τον βασικό κεντρικό αμυντικό των Πειραιωτών και έχοντας γράψει το όνομά του δίπλα σε χρυσές σελίδες της ιστορίας του συλλόγου, όπως γα παράδειγμα στο επικό διπλό μέσα στο Εμιρέιτς τον Φεβρουάριο του 2020.

Ο Ολυμπιακός φέτος βρήκε στο πρόσωπο του Αγκιμπού Καμαρά έναν νέο... Σισέ ή Μαντί Καμαρά ή Ουσεϊνού Μπα ως προς την τακτική που ακολουθεί με τα «λαβράκια» από την Γαλλία.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός από την Γουινέα «εκλάπη» μέσα από τα χέρια της Λιλ, οι πρωταθλητές Γαλλίας τού έκαναν καψώνια (σ.σ. δεν τον άφηναν να προπονηθεί με τον Ολυμπιακό έως τις 30 Ιουνίου) και αυτό που κατάφερε μέσα σε τρεις μήνες είναι να μπει πολύ πιο γρήγορα στην πρώτη ομάδα απ’ ό,τι μπήκε ο Παπέ Σισέ ή ακόμη-ακόμη και ο Ουσεϊνού Μπα. Ο Σισέ χρειάστηκε ένα τετράμηνο, ο Μπα ένα εξάμηνο!

Ο Αγκιμπού που προοριζόταν για τον Ολυμπιακό Β’, κατάφερε να μπει αμέσως στην ομάδα, κάτι που το είχε καταφέρει μόνο ο συνεπώνυμός του Μαντί!

Ο Πέδρο Μαρτίνς όπου σταθεί και όπου βρεθεί κάνει λόγο για «φλέβα χρυσού». Οπότε, δεν προκαλεί σε κανέναν έκπληξη το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε βασικός σε ένα τόσο σημαντικό ματς όπως η πρεμιέρα των ομίλων του Europa League απέναντι στην Αντβέρπ.

Και είναι δεδομένο ότι ο Μαρτίνς θα τον έχει ξανά στις βασικές του επιλογές στα επόμενα παιχνίδια.

Ο Αγκιμπού ως προς την προσαρμογή του στον Ολυμπιακό βαδίζει στα χνάρια του Μαντί Καμαρά, ο οποίος το καλοκαίρι του 2018 είχε μπει αμέσως στο ερυθρόλευκο κλίμα και εξελίχθηκε πλέον σε «βαρόμετρο» των πρωταθλητών.

Εν κατακλείδι, αν κάνουμε μία πρώτη προσέγγιση στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, ο Αγκιμπού είναι ο «νεοσύλλεκτος» που έχει μπει καλύτερα αυτή τη στιγμή από οποιαδήποτε άλλη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού.