Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς «ισοφάρισε» τον Μπάγεβιτς

Ο Πέδρο Μαρτίνς για τέταρτη σερί σεζόν κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού σε πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Έπιασε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς «ισοφάρισε» τον Μπάγεβιτς

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος ανέδειξε τις αμυντικές αρετές πολλών ομάδων, αφού οι εννέα από τις 14 κράτησαν το "μηδέν".

Έτσι η αγωνιστική είχε 11 γκολ και μάλιστα τα επτά από αυτά τα πέτυχαν δύο ομάδες, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ.

Ο Καρλίτος του Παναθηναϊκού είναι ο μοναδικός που σκόραρε δύο φορές, ενώ με δύο ασίστ ξεκίνησε ο Πέτρος Μάνταλος της ΑΕΚ.

Ξεχωρίσαμε ενδιαφέροντες αριθμούς της αγωνιστικής.

100... ήττες σε πρωταθλήματα στην προπονητική του καριέρα έφτασε ο Δημήτρης Σπανός, αν και ήταν η πρώτη του σε επίπεδο Super League, όπου έκανε ντεμπούτο. Έχει άλλες 45 στη Β' και 54 στην Γ' Κατηγορία, σε 375 συνολικά αγώνες.

100... αγώνες εκτός έδρας, που έληξαν 0-0 έφτασε ο ΟΦΗ στην ιστορία του στην Α' Εθνική/Super League. Έχει άλλους 82 στην έδρα του.

20... αγώνες πρωταθλήματος στην έδρα του αήττητος έφτασε ο Ολυμπιακός. Έχει να χάσει απο τις 12 Ιουλίου 2020, από τον ΠΑΟΚ τότε.

10... επισκέψεις σε έδρες της περιφέρειας χωρίς ήττα συμπλήρωσε ο Αστέρας Τρίπολης. Έχει πέντε νίκες και πέντε ισοπαλίες, μετά την ήττα του από την ΑΕΛ την 1η Μαρτίου 2020.

10... πρεμιέρες έφτασε ο Παναιτωλικός στη Super League και για πρώτη φορά δεν δέχτηκε γκολ. Δεν είχε κρατήσει το "μηδέν" στις εννέα προηγούμενες.

6... αγώνες στη σειρά χωρίς να χάσει από τη Λαμία συμπλήρωσε ο Βόλος. Τρεις έχει κερδίσει, ενώ άλλοι τρεις ήταν ισόπαλοι.

5... διαδοχικούς αγώνες πρωταθλήματος εκτός έδρας χωρίς να δεχτεί γκολ συμπλήρωσε ο ΟΦΗ, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του στην κατηγορία. Κράτησε το "μηδέν" στο "Κλεάνθης Βικελίδης", ότι είχε κάνει και στα τελευταία τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια του την περασμένη σεζόν.

5... διαδοχικές ισοπαλίες έφτασε ο Αστέρας Τρίπολης στο Αγρίνιο. Αυτή ήταν 0-0, ενώ οι προηγούμενες τέσσερις με 1-1. Ο Αστέρας μάλιστα δεν είχε ισοπαλία στις επτά προηγούμενες πρεμιέρες του, ενώ ποτέ άλλοτε δεν είχε φέρει ισοπαλία σε πρεμιέρα εκτός έδρας.

4... είναι οι διαδοχικές σεζόν που έχει ξεκινήσει στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Πέδρο Μαρτίνς και ισοφάρισε το ρεκόρ του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που είχε κάνει το ίδιο από το 1996 ως και το 1999.

4... ισοπαλίες σε ισάριθμες πρεμιέρες πρωταθλήματος έχει ο ΟΦΗ από το 2018, που επέστρεψε στη Super League. Μάλιστα έχει επτά ισοπαλίες στις οκτώ τελευταίες πρεμιέρες του!

πηγή: www.slgr.gr