Σπάθας: Πέναλτι στον Βαλμπουενά, κανένα πέναλτι στην Τούμπα, λάθος η αποβολή Φατιόν

Τις αμφισβητούμενες φάσεις στους αγώνες Ολυμπιακός - Ατρόμητος, ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός - Απόλλων Σμύρνης σχολίασε ο πρώην διεθνής διαιτητής, Ηλίας Σπάθας.

Σπάθας: Πέναλτι στον Βαλμπουενά, κανένα πέναλτι στην Τούμπα, λάθος η αποβολή Φατιόν

Για πέναλτι στον Ματιέ Βαλμπουενά στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο, έκανε λόγο ο Ηλίας Σπάθας, ο οποίος είναι ο νέος κριτικός διαιτησίας στο MEGA.

Ο πρώην διεθνής διαιτητής είπε μεταξύ άλλων: «Βλέπουμε ξεκάθαρα ότι ο αμυνόμενος παίκτης του Ατρόμητου πιάνει από τον ώμο τον παίκτη του Ολυμπιακού και τον ανατρέπει. Βλέπουμε ξεκάθαρα ότι είναι εντός περιοχής. Το τράβηγμα είναι ευδιάκριτο από την κάμερα. Θα έπρεπε να δώσει πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Ατρόμητου. Διαιτητής είναι ο Γκορτσίλας και στο VAR ο Φωτιάς. Εδώ σίγουρα υπάρχει συνεργασία του VAR με τον διαιτητή. Συμφωνεί ο VAR με τον διαιτητή για να μην τον οδηγήσει να δει τη φάση στο βίντεο».

Αναφερόμενος στην ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ατρόμητο, στο γήπεδο της Τούμπας, ο Ηλίας Σπάθας υποστήριξε ότι ορθώς δεν δόθηκε πέναλτι σε Περέα και Τέιλορ. Τόνισε πως αφού η φάση ελέγχθηκε από το var, είναι σωστή η απόφαση να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Σχολίασε και το ματς του Παναθηναϊκού με τον Απόλλωνα και θεωρεί ότι κακώς ο Σιδηρόπουλος έδωσε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Άντονι Φατιόν και έμειναν με δέκα παίκτες οι φιλοξενούμενοι. «Δεν υπάρχει υποσχόμενη επίθεση», σχολίασε.