Δικηγόρος Ιβάν Σαββίδη: «Πιστεύω θα αθωωθεί, ένα όπλο χρησιμοποιείται όταν γίνει πυροβολισμός»

Ο δικηγόρος του Ιβάν Σαββίδη, Λάμπρος Μαργαρίτης έκανε δηλώσεις για την αναβολή της δίκης του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Δικηγόρος Ιβάν Σαββίδη: «Πιστεύω θα αθωωθεί, ένα όπλο χρησιμοποιείται όταν γίνει πυροβολισμός»

Ο Λάμπρος Μαργαρίτης, δικηγόρος του Ιβάν Σαββίδη στην υπόθεση μίλησε για την αναβολή της δίκης του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ για όσα έγιναν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ τον Μάρτιο του 2018.

Μεταξύ άλλων, ο Λάμπρος Μαργαρίτης δήλωσε στο Metropolis:

«Ζητήσαμε να γίνει κανονικά η δίκη. Το ζήτησα όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι συνάδελφοι, δικηγόροι υπεράσπισης του Μίχελ και της προσωπικής ασφάλειας του Ιβάν Σαββίδη. Η επιμονή μας είχε φτάσει στο όριο της δικονομικής συμπεριφοράς. Το δικαστήριο έκρινε απαραίτητη την παρουσία Κομίνη για την κατηγορία της απειλής από τον Μίχελ. Πάρα τη δική μας επιμονή δεν έγινε η δίκη. Και την προηγούμενη φορά θέλαμε να διεξαχθεί η δίκη. Γιατί ο κ. Σαββίδης δεν έχει κάτι επιβαρυντικό. Το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του κ. Κομίνη και πιστεύω ότι ο κ. Σαββίδης θα αθωωθεί. Ο κ. Σαββίδης κατηγορείται με το ότι είσοδός του στον αγωνιστικό χώρο θεωρείται ότι έγινε για να τη διακοπή της αναμέτρησης. Εμείς λέμε το αντίθετο, ότι έγινε για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα λόγω και των φίλαθλων που είχαν έρθει σε έξαψη από την απόφαση των διαιτητών.

Νέα αναβολή στη δίκη του Ιβάν Σαββίδη

Η δεύτερη κατηγορία μιλάει για χρήση όπλου. Αυτό το θέμα το έχει λύσει με απόφασή της η ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Ένα όπλο χρησιμοποιείται όταν γίνει πυροβολισμός. Από το ίδιο το κατηγορητήριο καταρρίπτεται. Το όπλο δεν εξήλθε από τη θήκη και το βεβαιώνει και ο κ. Δημητριάδης. Ακόμα και να το έβγαζε έπρεπε να χρησιμοποιηθεί. Για μας η παρουσία του Κομίνη είναι κρίσιμη μόνο για τον κ. Μίχελ. Για μας εκτιμώ ότι η κρίση του δικαστηρίου είναι αθωωτική. Θα μπορούσε να χωριστεί η δίκη στο κομμάτι του κ Σαββίδη και του κ. Μίχελ. Το υλικό που υπάρχει δεν οδηγεί σε καμιά περίπτωση σε ενοχή του κ. Σαββίδη».