Καταραμένη περίοδος για τους προπονητές των συλλόγων

Οι παίκτες έχουν επιβαρυνθεί, η FIFA και η UEFA βάζουν ακόμα και τρία ματς την περίοδο των Εθνικών ομάδων και πλέον οι ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός, τα βάζουν με την τύχη τους ή καλύτερα την ατυχία τους.

Καταραμένη περίοδος για τους προπονητές των συλλόγων

Από τη μία το πραξικόπημα στην Γουινέα που κανείς δεν ξέρει τι θα ξημερώσει κι αν θα καταφέρουν οι ποδοσφαιριστές να φύγουν από τη χώρα, όπως οι Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά και Μαμαντού Κανέ του Ολυμπιακού.

Από την άλλη οι τραυματισμοί, όπως συνέβη με τον Τόμας Βατσλίκ στο Βέλγιο - Τσεχία και όπως έχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν με άλλους παίκτες του Ολυμπιακού.

Τέλος είδαμε ακόμα και είσοδο αστυνομικών δυνάμεων της Βραζιλίας σε αγωνιστικό χώρο για να συλλάβουν παίκτες της Αργεντινής, λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων που δεν τηρήθηκαν από ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε αγγλικούς συλλόγους και ισχύει η καραντίνα των 14 ημερών.

Σε όλα αυτά βέβαια, πρέπει να προσθέσουμε και τα γήπεδα - χωράφια που παίζουν οι Αφρικανοί ποδοσφαιριστές. Ο δε Ονιεκούρου θα πάει την Τρίτη (7/9) να αγωνιστεί στο Πράσινο Ακρωτήρι με τη φανέλα της Νιγηρίας, σε ένα γήπεδο που διαθέτει πλαστικό χλοοτάπητα. Και μάλιστα, κακής ποιότητας.

Ήδη υπάρχουν σύλλογοι που έχουν σκοπό με κάποιον τρόπο να απαγορεύσουν την συμμετοχή των Αφρικανών διεθνών μεσούσης της σεζόν στο Κόπα Άφρικα. Δεν ξέρουμε τι παραθυράκια μπορούν να βρουν.

Εννοείται ότι δεν γίνεται να φτάνουμε και στο άλλο άκρο με τους συλλόγους να αναζητούν τρόπους για να μην στέλνουν παίκτες στις Εθνικές ομάδες.

Ωστόσο, η FIFA και η UEFA το έχουν παραξηλώσει. Σε μία περίοδο που είχε προηγηθεί μία επίπονη χρονιά λόγω της πανδημίας, έβαλαν υποχρεωτικά φιλικά παιχνίδια αρχές Ιουνίου σε όσες Εθνικές δεν θα πήγαιναν στο Euro. Κανονικό ξεζούμισμα.

Τώρα βάζουν ένα φιλικό πριν ή ανάμεσα στα δύο επίσημα ματς σε κάθε διακοπή Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου ή Νοεμβρίου. Και στο τέλος οι διεθνείς όταν γυρίζουν στις ομάδες τους, κάνουν περίπου μία εβδομάδα να συνέλθουν. Ειδικά οι Αφρικανοί και οι Λατινοαμερικάνοι...

Αυτή η περίοδος είναι όμορφη για να βλέπεις την αγαπημένη σου Εθνική ομάδα, αλλά και συνάμα καταραμένη για τους προπονητές των συλλόγων. Και φυσικά για τους ιδιοκτήτες των συλλόγων που βλέπουν τα περιουσιακά τους στοιχεία να επιστρέφουν με τραυματισμούς ή να ταλαιπωρούνται, όπως συμβαίνει τώρα με το πραξικόπημα στην Γουινέα.

Απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, λύση δεν πρόκειται να βρεθεί. Πιο πιθανό είναι στο καλαντάρι να υπάρξει αύξηση αγώνων παρά μείωση. Μπορεί η Μπάγερν Μονάχου, η Λίβερπουλ και άλλες κορυφαίες ομάδες να ετοιμάζονται για τη δική τους επανάσταση, αλλά στο τέλος θα νικήσουν οι Διεθνείς Ομοσπονδίες, φορτώνοντας κι άλλο το πρόγραμμα!