Μεντιλίμπαρ: «Δεν αλλάζουμε ταυτότητα και η Αϊντχόφεν θα πρέπει να ανησυχεί...»
Ο Βάσκος τεχνικός του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για όλα όσα πρέπει να κάνει η ομάδα του κόντρα στην Αϊντχόφεν (4/11, 22.00).
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου παραμονή του αγώνα με την Αϊντχόφεν, εξήγησε τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να φύγει νικητής από το Καραϊσκάκη (4/11, 22.00).
Αναλυτικά όσα είπε:
Ποιο θα είναι το κλειδί για το ματς και πόσο θα σας επηρεάσει η απουσία του Έσε;
Είναι σίγουρα ένας πολύ καλός και σημαντικός παίκτης για εμάς, αλλά είμαστε σίγουροι ότι αυτός που θα τον αντικαταστήσει, παρόλο που έχει λιγότερα λεπτά συμμετοχής, θα το κάνει το ίδιο καλά όσο και ο Έσε. Σχετικά με το κλειδί του αγώνα, είμαστε δύο ομάδες που παίζουμε ανοικτό ποδόσφαιρο. Αυτό αρέσει και στους δυο μας και αυτό που πιστεύω είναι ότι αυτός που θα το κάνει καλύτερα, τότε θα κερδίσει και το παιχνίδι.
Σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες νιώθετε μία επιπλέον πίεση;
Όχι. Δεν σκέφτομαι καθόλου τα άλλα παιχνίδια. Σκέφτομαι μόνο το αυριανό ματς. Νομίζω ότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το πώς θα αντιμετωπίσουμε την Αϊντχόφεν. Δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε με οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι.
Tί μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε τον Ισμαέλ Σαϊμπάρι;
Σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε εμείς για να μη μας σταματήσουν οι άλλοι.
Είπατε ότι θα κερδίσει η ομάδα που θα κάνει καλύτερα τα πράγματα. Επιθετικά ή αμυντικά; Κι επίσης, θα είναι έτοιμος ο Ορτέγκα;
Μου φαίνεται περίεργο που ρωτάτε την ίδια ερώτηση, γιατί το στυλ μας δεν αλλάζει όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Είναι μία πολύ επιθετική ομάδα, αλλά κι εμείς δεν θα αλλάξουμε τη νοοτροπία μας. Αν η Αϊντχόφεν είναι πιο δυνατή και καλύτερη στο αυριανό ματς, είναι άλλο θέμα. Εμείς την ταυτότητά μας δεν θα την αλλάξουμε. Ο Ορτέγκα είναι διαθέσιμος.
Επειδή είχατε αντιμετωπίσει την Αϊντχόφεν με την Σεβίλλη, έχει κάποιες ομοιότητες με τότε ο αντίπαλός σας;
Ο τρόπος που έπαιξε η Σεβίλλη με την Αϊντχόφεν θα είναι αρκετά όμοιος με τον τρόπο που θα παίξουμε τώρα με τον Ολυμπιακό. Η Αϊντχόφεν έχει κάποιους ίδιους παίκτες. Εχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε. Εκείνη τη βραδιά ήταν άτυχη η Σεβίλλη γιατί ισοφαρίστηκε ένα λεπτό πριν από το τέλος από ένα φάουλ που είχαμε κάνει χωρίς να χρειάζεται. Ελπίζω η τύχη μας αύριο να είναι καλύτερη.
Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει το Κόνφερενς, είστε έτοιμοι να παίξετε έναν εξίσου σημαντικό ρόλο στο Τσάμπιονς Λιγκ;
Βρισκόμαστε εδώ με τον ίδιο τρόπο που βρίσκονται και οι 36 ομάδες. Όλες είναι πολύ καλές ομάδες και είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε σε αυτή τη διοργάνωση. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τόσο μακριά, γιατί το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μεγαλύτερη διοργάνωση από το Κόνφερενς. Παίζουν οι κορυφαίοι σύλλογοι του κόσμου. Κάποιοι από αυτούς έχουν κατακτήσει το τρόπαιο. Πρώτος στόχος μας είναι να δούμε αν έχουμε την ικανότητα να βρεθούμε στην 24άδα.
Τί είναι αυτό που πρέπει να προσέξετε στο δικό σας παιχνίδι, αλλά και στο παιχνίδι του αντιπάλου σας;
Δεν ξέρω αν πρέπει να τα πω όλα. Ο αντίπαλος είναι επιθετική ομάδα, παίζει κάθετο ποδόσφαιρο και αυτό αποδεικνύεται από το πόσα γκολ πετυχαίνει στα παιχνίδια της. Αυτό πρέπει να το χειριστούμε. Αν το κάνουμε καλά, τότε τα πράγματα θα πάνε καλά. Αν όχι, τότε θα μας βάλουν γκολ. Το ίδιο σκέφτεται και ο αντίπαλος, γιατί κι εκείνοι ξέρουν πώς παίζουμε εμείς και νομίζω ότι κι εκείνοι θα πρέπει να ανησυχούν.