Ολυμπιακός: Πρέπει να τρέξει για να προλάβει

Φτάσαμε στις αρχές Σεπτεμβρίου, όπου προηγούμενες εποχές το πρωτάθλημα είχε ήδη ξεκινήσει, αλλά ο Ολυμπιακός δεν δείχνει ακόμα έτοιμος.

Ολυμπιακός: Πρέπει να τρέξει για να προλάβει

Φτάσαμε στις αρχές Σεπτεμβρίου, όπου προηγούμενες εποχές το πρωτάθλημα είχε ήδη ξεκινήσει, αλλά ο Ολυμπιακός δεν δείχνει ακόμα έτοιμος, μία μόλις εβδομάδα πριν από τη σέντρα, κι ας έχει δώσει ήδη έξι επίσημα ευρωπαϊκά ματς. Για την ακρίβεια βρίσκεται ακόμα σε φάση μονταρίσματος όπως κάθε αρχή Αυγούστου.

Κάτι ότι άργησαν να ολοκληρωθούν έγκαιρα κάποιες μεταγραφικές κινήσεις, κάτι ότι έτυχαν νωρίς σοβαροί τραυματισμοί και κορονοϊός, κάτι τα προβλήματα με Σεμέδο, Ραντζέλοβιτς που ουδεμία σχέση είχαν με τις πρώτες σεζόν τους στην Ελλάδα, δημιούργησαν πολλά θέματα στη συνοχή της ομάδας και την έφεραν αρκετά πίσω στον βαθμό ετοιμότητας, που το πλήρωσε κιόλας με τον αποκλεισμό της από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ήταν ευτύχημα θεωρώ η αναβολή του πρωταθλήματος, που έφερε πολύ πίσω την έναρξή του, όμως θεωρώ ότι και πάλι η καθυστέρηση ήταν πολύ μεγάλη. Το πρωτάθλημα ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 21-22 Αυγούστου και θα ξεκινήσει τελικά στις 11-13 Σεπτεμβρίου. Είκοσι μέρες είναι πάρα πολλές για να ετοιμαστεί μια ομάδα. Κι όμως, τρεις εβδομάδες μετά, οι «ερυθρόλευκοι» αλλά και σχεδόν όλες οι άλλες ομάδες, με εξαίρεση ίσως τον Άρη, τον Βόλο, τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΟΦΗ, ακόμα ψάχνονται. Και ψάχνονται γιατί οι πιο σημαντικές κινήσεις τους έγιναν καθυστερημένα.

Για να επανέλθουμε όμως στον Ολυμπιακό, δεν ξέρω πώς θα προλάβει ο Πέδρο Μαρτίνς να τον έχει έτοιμο ενόψει πρεμιέρας με τον Ατρόμητο και κατά πόσο θα είναι έτοιμος για την πρεμιέρα του Γιουρόπα Λιγκ με αντίπαλο τη θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, την Αντβέρπ. Ένα ματς όπου η νίκη θα αποτελεί μονόδρομο για τους «ερυθρόλευκους», αν θέλουν να προχωρήσουν πολύ στη διοργάνωση. Όμως, ξαναλέω, τα κενά είναι πολλά. Κυρίως έχουν να κάνουν με το μοντάρισμα της άμυνας αλλά και με το δημιουργικό κομμάτι, εκεί όπου θα πρέπει να ενταχθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται στα συστήματα του Μαρτίνς οι Ονιεκούρου, Λόπες, Καμαρά, Τικίνιο και άλλοι.

Κι αν οι «ερυθρόλευκοι» φορτσάρουν για να προλάβουν, η διακοπή για τις εθνικές ομάδες ήταν ό,τι χειρότερο για τον Πορτογάλο τεχνικό. Κι αυτό γιατί αναγκάστηκε να πάει στην πρόβα τζενεράλε με τον Άρη χωρίς πολλούς από τους βασικούς του παίκτες και να δουλεύει την τελευταία εβδομάδα χωρίς τους διεθνείς του, που αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά της ενδεκάδας. Πρακτικά θα πάει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος έχοντας όλους τους παίκτες στη διάθεσή του με δύο όλες κι όλες προπονήσεις. Χειρότερη συγκυρία δεν υπάρχει…

Σε ό,τι έχει να κάνει με την περίπτωση του Σεμέδο, να με συγχωρήσετε, αλλά, ξεμένοντας στον Πειραιά με όλα όσα εξωγηπεδικά έχει κάνει, θα αποτελέσει βαρίδι για την ομάδα. Δεν ξέρω αν αύριο μεθαύριο ο Μαρτίνς τον φέρει σε τέτοιο αγωνιστικό επίπεδο, ώστε να μπορεί να τον εμπιστευτεί τουλάχιστον μέχρι να φύγει με μεταγραφή από τον σύλλογο, αλλά το βέβαιο είναι ότι ως χαρακτήρας δεν πρόκειται να αλλάξει πολλά ο Πορτογάλος αμυντικός. Όταν το έχει μέσα του να κυνηγάει τα αθηναϊκά πάρτι και τη νυχτερινή ζωή γενικότερα, δεν γίνεται να διορθωθεί. Μπορεί πρόσκαιρα να ηρεμήσει, αλλά σύντομα θα ξανακυλήσει στην ίδια άστατη ζωή. Λυπάμαι που το γράφω, αλλά πιο αυτοκαταστροφικό ποδοσφαιριστή είχα χρόνια να δω στον Ολυμπιακό. Δεν χρειάζεται να λέμε ονόματα…