Έμεινε στα «κρύα του λουτρού» ο Ερυθρός Αστέρας με Τσούμιτς

Στον Ερυθρό Αστέρα πίστευαν ότι ήλεγχαν την υπόθεση του δανεισμού του Νίκολα Τσούμιτς, αλλά η Λουκέρνη έκανε το καθοριστικό «χτύπημα».

Έμεινε στα «κρύα του λουτρού» ο Ερυθρός Αστέρας με Τσούμιτς

Τη γη κάτω από τα πόδια τους έχασαν στον Ερυθρό Αστέρα με την υπόθεση του Νίκολα Τσούμιτς. Εκεί που περίμεναν ότι ήλεγχαν την περίπτωσή του και πως στα τελειώματα του Αυγούστου θα τον αποκτούσαν δανεικό, ξαφνικά τον έχασαν μέσα από τα χέρια τους.

Αυτό που τόνιζαν στο Βελιγράδι ήταν ότι η Λουκέρνη έκανε λίγο καλύτερη προσφορά από τον Ερυθρό Αστέρα στον Ολυμπιακό και για αυτό τον λόγο χάλασε η μεταγραφή. Μια μεταγραφή που την είχαν σχεδόν σίγουρη, αλλά δεν υπολόγισαν ότι οι Ελβετοί θα έκαναν την τελευταία στιγμή το καθοριστικό «χτύπημα».

Ο Τσούμιτς πάντως είναι μία πονεμένη ιστορία για τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου. Τον ήθελαν προτού τον αποκτήσει κάτω από άκρα μυστικότητα ο Ολυμπιακός. Τον ήθελαν προτού παραχωρηθεί δανεικός στην Σπόρτινγκ Χιχόν. Και τελικά για τρίτη φορά είδαν τον Σέρβο εξτρέμ να μην γίνεται κάτοικος Μαρακανά.

Η αλήθεια είναι ότι την τρίτη φορά έφτασαν πιο κοντά από ποτέ, καθώς το διάστημα που ασχολήθηκε ο Ολυμπιακός μαζί του για να τον κλείσει, ο ίδιος ο Νίκολα Τσούμιτς δεν ήθελε να ακούει για προτάσεις Ερυθρού Αστέρα ή Παρτιζάν. Εξ αρχής η επιθυμία του ήταν να συνεχίσει στον Ολυμπιακό και όχι να μείνει στην πατρίδα του.

Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε, είναι ότι η Λουκέρνη τού έχει εγγυηθεί έναν μεγάλο αριθμό συμμετοχών και ίσως να έπαιξε ρόλο και αυτό στην επίτευξη της συμφωνίας, ξέχωρα δηλαδή από το οκονομικό σκέλος.