Super League: Πέρασε η κεντρική διαχείριση από τη σεζόν 2023-24

Εγκρίθηκε η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στη Super League από τη σεζόν 2023-24 στη συνεδρίαση της Πέμπτης (2/9).

Super League: Πέρασε η κεντρική διαχείριση από τη σεζόν 2023-24

Με 12 ψήφους και 2 κατά, αυτές του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της Πέμπτης (2/9) η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League από τη σεζόν 2023-24.

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων δεν θα μπορούσαν να περάσουν νωρίτερα σε κεντρική διαχείριση, καθώς οι περισσότεροι σύλλογοι δεσμεύονται με διετή συμβόλαια μετά τις συμφωνίες που έκαναν με τη NOVA και την COSMOTE TV αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι η NOVA έχει συμφωνήσει με τους Ολυμπιακό, Άρη, Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ με την COSMOTE TV έχουν συμφωνήσει οι Βόλος, Παναιτωλικός, Ιωνικός, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΟΦΗ.

Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα που ακόμα διαπραγματεύεται το συμβόλαιό του ενόψει της έναρξης του επόμενου πρωταθλήματος.

Όσον αφορά στα κριτήρια διαμοιρασμού του χρήματος στις ομάδες, οι οποίες θα μετέχουν στην κεντρική διαχείριση, αυτά θα είναι η βαθμολογία, η ισομέρεια, η εμπορικότητα των ομάδων ενώ αναμένεται να μπουν κι άλλα κριτήρια.