Ολυμπιακός: Οι «χαμένοι» του καλοκαιριού

Στον Ολυμπιακό πρόλαβαν και είδαν πράγματα στο ξεκίνημα της χρονιάς. Τόσο στη γεμάτη προετοιμασία, αλλά και στα έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ολυμπιακός: Οι «χαμένοι» του καλοκαιριού

Αντί να κάνουμε απολογισμό των πρώτων αγωνιστικών της Σούπερ Λίγκας, η οποία εξακολουθεί να κυνηγάει την ουρά της (εδώ και χρόνια) όσον αφορά τον προγραμματισμό, ο οποίος ορίζει και τη σοβαρότητα ενός συνεταιρισμού (;), αναγκαζόμαστε να παραμείνουμε στον ίδιο λήθαργο όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, που θα έπρεπε να είναι στο επίκεντρο αυτές της ημέρες.

Μαζί και οι ομάδες (οι οποίες έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο σε επίπεδο διοικήσεων για το κατάντημα αυτό), οι οποίες αλλάζουν τον προγραμματισμό τους με αφορμή το γεγονός ότι το πρωτάθλημα στην Ελλάδα θα ξεκινήσει όταν ακουστεί το σχολικό κουδούνι.

Στον Ολυμπιακό πρόλαβαν και είδαν πράγματα στο ξεκίνημα της χρονιάς. Τόσο στη γεμάτη προετοιμασία, αλλά και στα έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια. Και ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος ή της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ τούς δίνει το δικαίωμα να διορθώσουν πράγματα όσον αφορά την κατάρτιση και την ολοκλήρωση του ρόστερ.

Για την ακρίβεια, το δικαίωμα τους έδωσαν συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στην προετοιμασία, αλλά πολύ περισσότερο των επίσημων αγώνων, όπου οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές. Υπήρξαν οι «χαμένοι» του φετινού καλοκαιριού στον Ολυμπιακό, οι οποίοι βρέθηκαν και «ξεκρέμαστοι» αγωνιστικά.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο στην κορυφή της πυραμίδας. Στον Πορτογάλο ο Ολυμπιακός είχε επενδύσει πολλά, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται ο ίδιος δεν κατάφερε να επενδύσει τίποτα στον εαυτό του. Τα καμώματά του, που είχαν άμεσο αντίκτυπο και στην παρουσία του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ανάγκασαν τον συμπατριώτη του Πέδρο Μαρτίνς να τον πετάξει εκτός ομάδας. Και ποιος μπορεί να καταλογίσει ευθύνες στον κόουτς; Κανείς. Ούτε καν ο ίδιος ο Σεμέδο, ο οποίος είδε αρκετές μετακινήσεις του να χαλάνε λόγω κακού ποδοσφαιρικού (και όχι μόνο) ποινικού μητρώου, σε μια εποχή που έδειξε να αφήνει πίσω του όλα όσα κουβαλούσε από το παρελθόν.

Ένας από τους «χαμένους» του καλοκαιριού είναι και ο Αχμέντ Χασάν. Ο Αιγύπτιος επιθετικός, ο οποίος είχε πολλά σημεία αναφοράς στην καριέρα του στον Ολυμπιακό, κατάφερε να μείνει στη σκιά ακόμα και του τραυματισμένου Τικίνιο. Δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί αυτή την άσχημη συγκυρία με τον σοβαρό τραυματισμό (και απουσία) του συμπαίκτη του και να βάλει σε ζύγι την πεποίθηση των ανθρώπων του Ολυμπιακού αν θα πρέπει να είναι ο δεύτερος ή ο τρίτος επιθετικός του Ολυμπιακού. Και του δόθηκαν πολλές ευκαιρίες, αφού βρέθηκε να είναι ο μοναδικός φορ, τη στιγμή που ο Ελ Αραμπί διαγνώστηκε θετικός στον ιό. Και για αυτόν ο Ολυμπιακός περιμένει πρόταση...

Στην ίδια κατηγορία και ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Μετά το εκρηκτικό ντεμπούτο του ο Σέρβος είχε μια σταθερά πτωτική πορεία. Το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» για μήνες αναζητούσαν εξτρέμ αποδεικνύει ότι ο 24χρονος δεν μπόρεσε να καθιερωθεί στη συνείδηση και στα πλάνα του προπονητή του ως αξιόπιστη λύση. Οι ευκαιρίες όμως δεν τελείωσαν εδώ για τον παίκτη. Ο Ολυμπιακός αναζητεί ομάδα για τον δανεισμό του ώστε να έχει μια γεμάτη σεζόν στα πόδια του, πριν πάρει τη δεύτερη και πιθανότατα τελευταία ευκαιρία να καθιερωθεί στο ρόστερ.

Η τετράδα κλείνει με τον Κέβιν Λαλά. Ο παίκτης ο οποίος ήρθε με πολλές περγαμηνές και εξαιρετικές συστάσεις για να γίνει ο αντι-Ομάρ του Ολυμπιακού δεν έχει καταφέρει να φτάσει τον Νορβηγό ούτε στο 50%. Και να έλεγε κανείς ότι υπήρξε εσωτερικός ανταγωνισμός στη συγκεκριμένη θέση... Στο δίλημμα Ανδρούτσος ή Λαλά ο Μαρτίνς σού έδινε πάντα την αίσθηση (κι εμείς δίναμε δίκιο στον Μαρτίνς) ότι χρησιμοποιούσε τον λιγότερο κακό...