Κινκουέ στον Ολυμπιακό: Τέτοια πρότζεκτ πάντοτε τού βγαίνουν

Ο Ετιέν Γιουτέ Κινκουέ προστίθεται στην «αλυσίδα» των «διαμαντιών» που φέρνει ο Ολυμπιακός σε μικρή ηλικία και τους βγάζει στον «αφρό» του πρωταθλητισμού και των κορυφαίων διοργανώσεων.

Κινκουέ στον Ολυμπιακό: Τέτοια πρότζεκτ πάντοτε τού βγαίνουν

Όταν έφτασε στα αφτιά μας το μεσημέρι του Σαββάτου (28/8) ότι ο Ολυμπιακός έχει κλείσει ένα «αστεράκι» από το Καμπιονάτο, αμέσως σήμανε... συναγερμός ως προς το «σαφάρι» για την εύρεση του ονόματος.

Τελικά, το όνομα του Ετιέν Γιουτέ Κινκουέ διέρρευσε προς το βραδάκι και απλώς επιβεβαιώθηκαν όλα όσα είχαμε πληροφορηθεί από... Ιταλία μεριά. Συγκεκριμένα, ότι ο Ολυμπιακός πάει να κάνει ένα «κόλπο γκρόσο» τύπου Μαντί Καμαρά, Παπέ Σισέ και Ουσεϊνού Μπα.

Όλη αυτή η μυστικοπάθεια που επικρατούσε από πλευράς Πειραιωτών αποσκοπούσε αποκλειστικά και μόνο στο να μην «ξυπνήσουν» άλλοι διεκδικητές του ποδοσφαιριστή. Όπως ακριβώς είχε συμβεί με τους Αφρικανούς, αλλά και εσχάτως με τον Αγκιμπού Καμαρά για να βάλουμε στην «εξίσωση» και τον νεαρό μεσοεπιθετικό από την Γουινέα.

Ο Ολυμπιακός κινείται κάτω από άκρα μυστικότητα για να ντύσει στα ερυθρόλευκα έναν ποδοσφαιριστή που είχε ξεχωρίσει η Ίντερ το καλοκαίρι του 2019 από την Τρουά και τον προόριζε για την πρώτη ομάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το ότι παρέμεινε στη β’ ομάδα, δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι το πρότζεκτ των «νερατζούρι» απέτυχε. Απλώς, η Ίντερ είναι ένα περίεργο και γεμάτο ιδιαιτερότητες σωματείο. Δεν είναι εύκολο να μπει «σφήνα» κάποιος νεαρός ποδοσφαιριστής στο ρόστερ της πρώτης ομάδας.

Τον Κινκουέ τον κυνήγησαν κι άλλες ομάδες. Φέρεται να ήταν στο στόχαστρο γαλλικών και ιταλικών συλλόγων. Ωστόσο, όταν ο Ολυμπιακός διαθέτει στο δυναμικό του προσωπικότητες όπως ο Κριστιάν Καρεμπέ και ο Φρανσουά Μοντέστο, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ πιο απλά.

Επενδύσεις τύπου Κινκουέ πάντοτε τού βγαίνουν. Το είδαμε στην περίπτωση των Αφρικανών που αναφέραμε. Αναμένεται να το δούμε και με τον Αγκιμπού. Μένει να το δούμε και με τον Κινκουέ, ο οποίος δεν θυμίζει ούτε Σισέ, ούτε Μπα στο στυλ παιχνιδιού του.