Ολυμπιακός: Η «μάχη» των εξτρέμ

Η άφιξη του Χένρι Ονιεκούρου αλλάζει τον χάρτη των ακραίων επιθετικών στον Ολυμπιακό. Η «μάχη» που θα δοθεί για μία θέση και η ιεραρχία των εξτρέμ.

Ολυμπιακός: Η «μάχη» των εξτρέμ

Με την απόκτηση του Χένρι Ονιεκούρου ο Ολυμπιακός ενισχύει και με το παραπάνω τα άκρα της επίθεσης του. Ο Νιγηριανός είναι ο ποδοσφαιριστής που ήθελαν οι Πειραιώτες προκειμένου να αποκτήσουν άλλη δυναμική στα εξτρέμ. Είναι ο παίκτης που έψαχναν μετά την πώληση του Ντανιέλ Ποντένσε στη Γουλβς.

Ο 24χρονος εξτρέμ, ωστόσο, αλλάζει και τον… χάρτη των εξτρέμ του Ολυμπιακού ή μάλλον κάνει τον ανταγωνισμό για τους ποδοσφαιριστές που ήδη βρίσκονται στο ρόστερ ακόμη πιο δύσκολο. Η "μάχη" για μία θέση στην ενδεκάδα θα είναι μεγάλη μετά την απόκτηση του Νιγηριανού ακραίου επιθετικού.

Ο Γιώργος Μασούρας σε αυτό το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου είναι ο βασικός εξτρέμ και ένας ποδοσφαιριστής που πέρσι αποτέλεσε αξιόπιστη λύση. Μπορεί να μην έχει ξεκινήσει το ίδιο φορμαρισμένος τη σεζόν, αλλά μη ξεχνάμε ότι προέρχεται από μία χρονιά που είχε πετύχει 15 γκολ και ήδη έχει σημειώσει το "χρυσό" τέρμα στο Μπακού.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι μία άλλη περίπτωση, διότι είναι καθοριστικός στα δύο πρώτα παιχνίδια του Ολυμπιακού, αλλά μπορεί να προσφέρει και από άλλη θέση. Ο Γάλλος έχει τη δυνατότητα να παίξει και πίσω από τον επιθετικό, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είναι παίκτης που τον υπολογίζει ο Μαρτίνς για συνεχόμενα ενενηντάλεπτα.

Ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς αν και μπήκε ορεξάτος στην προετοιμασία ακόμη δείχνει να του λείπει η ουσία. Ο Σέρβος θα δώσει "μάχη" στο ρόστερ με τον Μάριο Βρουσάι, ο οποίος επίσης δεν έχει ξεκινήσει πολύ φορτσάτος.

Όσον αφορά στον Νίκολα Τσούμιτς μπορεί να μπήκε με υποσχέσεις στην προετοιμασία, όμως, χάνει έδαφος στην ιεραρχία των εξτρέμ. Έχει μπροστά του χρόνο να γυρίσει την κατάσταση, όμως, αυτή τη στιγμή πιο πιθανό σενάριο φαντάζει ο δανεισμός του ή ο Ολυμπιακός Β'. Και φυσικά μέσα σε όλα αυτά δεν πρέπει να αποκλείουμε και το ενδεχόμενο της απόκτησης κι άλλου εξτρέμ.