Ολυμπιακός: Μπαίνει στο αεροπλάνο ο Ονιεκούρου (vids)

Ο Ολυμπιακός έκανε την υπέρβαση και φέρνει στην Ελλάδα τον Νιγηριανό εξτρέμ, Ονιεκούρου. Τον «έκλεψε» από τους Τούρκους.

Ολυμπιακός: Μπαίνει στο αεροπλάνο ο Ονιεκούρου (vids)

Εδώ και έναν χρόνο ο Ολυμπιακός έχει στη λίστα του τον Χένρι Ονιεκούρου. Με τον 24χρονο εξτρέμ οι Πειραιώτες ασχολήθηκαν πολύ σοβαρά και πέρσι το καλοκαίρι, αλλά τότε δεν κατάφεραν να τον αποκτήσουν, με τον ίδιο να είναι ανένδοτος και να θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στη Γαλατασαράι. Οι Πειραιώτες, ωστόσο, δεν εγκατέλειψαν ποτέ την περίπτωσή του, αφού θεωρούν πως είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά στα άκρα της επίθεσής τους.

Και στο χθεσινό φύλλο το «ΦΩΣ» σάς έγραψε ότι ο Ολυμπιακός είναι σε επαφή με τη Μονακό και μάλιστα αυτή γίνεται σε πολύ καλό επίπεδο. Οι Πειραιώτες διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις με τους Μονεγάσκους και οι πληροφορίες μας από χθες ανέφεραν ότι οι επαφές των δύο πλευρών γίνονται σε καλό κλίμα και είναι αρκετά προχωρημένες.

Όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν και χθες, αφού πηγές τόσο από τη Γαλλία όσο και από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή ανέφεραν πως η υπόθεση του Χένρι Ονιεκούρου έχει προχωρήσει αρκετά και όλα είναι έτοιμα για να ντυθεί ο παίκτης στα ερυθρόλευκα. Η… ιστορία, βέβαια, μας έχει διδάξει ότι αν δεν πέσουν οι υπογραφές και δεν υπάρξουν ανακοινώσεις, τότε καμία μεταγραφή δεν θεωρείται τελειωμένη. Αυτήν τη στιγμή, όμως, όλες οι πηγές αναφέρουν το ίδιο πράγμα. Δηλαδή πως ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει τόσο πολύ το θέμα του Χένρι Ονιεκούρου, που ο παίκτης είναι έτοιμος εντός της εβδομάδας να μπει στο αεροπλάνο για την Ελλάδα.

O Ονιεκούρου, γεννημένος στις 5 Ιουνίου του 1997 στο Λάγος, άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο σε ακαδημία του Κατάρ, το 2015 μετακόμισε στο Βέλγιο και την Έουπεν, ενώ το 2017 τον αγόρασε η Έβερτον για 8 εκατ. ευρώ. Έπαιξε δανεικός σε Άντερλεχτ και Γαλατάσαραϊ, ενώ το 2019 αποκτήθηκε για 13,5 εκατ. ευρώ από την Μονακό, όπου δεν κατάφερε να καθιερωθεί. Τις τελευταίες δύο σεζόν αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό τους δανεικός στη Γαλατάσαραϊ έχοντας 12 συμμετοχές και 1 γκολ το 2019/20 και 15 συμμετοχές, 5 γκολ και 4 ασίστ φέτος. Επίσης μετρά 12 εμφανίσεις και 2 τέρματα με την Εθνική Νιγηρίας συμμετέχοντας στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής του 2019.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ