Άρης: Παίρνει τον Ιάπωνα Γιοσινόρι Μούτο

Ο Άρης βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Ιάπωνα επιθετικού, Γιοσινόρι Μούτο.

Άρης: Παίρνει τον Ιάπωνα Γιοσινόρι Μούτο

Ο Άρης βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Ιάπωνα επιθετικού, Γιοσινόρι Μούτο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα έχει βρει με τον 29χρονο άσο και μένει να ξεκαθαρίσει το ζήτημα αποδέσμευσής του από τη Νιουκάστλ.

Ο διεθνής επιθετικός έχει συμβόλαιο με τη Νιουκάστλ μέχρι και το επόμενο καλοκαίρι αλλά δεν υπολογίζεται στον αγγλικό σύλλογο και ουσιαστικά έχει ενημερωθεί ότι πρέπει να βρει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Ο Μούτο αναδείχθηκε μέσα από τα τμήματα υποδομής της Tokyo FC. Στη χώρα του αγωνίστηκε έως το 2015 και για την ακρίβεια στην πρώτη ομάδα της Tokyo FC μέτρησε 61 αγώνες και 26 τέρματα. Πήγε στη Μάιντζ και ήταν από τους βασικούς σκόρερ της με 23 γκολ σε 72 αγώνες. Μάλιστα έγινε ο πρώτος Ιάπωνας – μετά τον Ναοχίρο Νακάτα – ο οποίος πέτυχε χατ τρικ σε αγώνα του γερμανικού Πρωταθλήματος.

Το καλοκαίρι του 2018, ο Μούτο μεταγράφηκε στη Νιουκάστλ υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ωστόσο η πορεία του στην αγγλική ομάδα δεν ήταν αντίστοιχη των προσδοκιών καθώς έπαιξε σε 28 αγώνες και σημείωσε δύο γκολ. Πέρσι ήταν δανεικός στην Εϊμπάρ όπου σε 28 αγώνες πέτυχε τρία γκολ.

Ο Ιάπωνας είναι εν ενεργεία διεθνής της εθνικής ομάδας της χώρας του και φυσικά θεωρείται από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της γενιάς του.