Στην τελική ευθεία…

Ο Ολυμπιακός «τρέχει» τις υποθέσεις του χαφ και του στόπερ, αφού ο Μαρτίνς θέλει τους παίκτες στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας.

Στην τελική ευθεία…

Μετά το τέλος του πρώτου σταδίου της προετοιμασίας στο Ζέεφελντ ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για 3-4 ποδοσφαιριστές που τους περιμένει σε Βέλγιο και Ολλανδία. Ο Πορτογάλος προπονητής είχε θέσει ως βασική προτεραιότητα έναν εξτρέμ που θα παίζει και «δεκάρι» και τελικά ήρθε ο Ποντένσε.

Οι αμέσως επόμενες κινήσεις που θέλει για την ενίσχυση του ρόστερ είναι ο αμυντικός και ο χαφ. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα του Πειραιά σε αυτές τις δύο θέσεις εντόπισε το μεγαλύτερο πρόβλημα. Και είναι γεγονός ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου να έρθουν ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πραγματικά θα βοηθήσουν και θα κάνουν τη διαφορά.

Στόπερ και αμυντικός χαφ είναι οι βασικές προτεραιότητες του Πέδρο Μαρτίνς και εκεί έχει πέσει όλο το βάρος προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί οι κινήσεις και να έχει τους παίκτες σε Βέλγιο και Ολλανδία. Από το πρωί της Τρίτης είναι έντονη η φημολογία και τα δημοσιεύματα από το εξωτερικό ότι ο Ροντερίκ Μιράντα είναι στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Στην Αγγλία τα ρεπορτάζ θεωρούν δεδομένη τη μεταγραφή του από τη Γουλβς στους «ερυθρόλευκους». Πρόκειται για παίκτη που δεν ήταν στις προτεραιότητες της τεχνικής ηγεσίας και έχουν σίγουρη τη μετακίνηση του στον Πειραιά.

Η άλλη περίπτωση με την οποία ασχολούνται πολύ ζεστά οι «ερυθρόλευκοι» είναι αυτή του Γουίλιαν Αράο. Το βράδυ της Τρίτης υπήρξε ρεπορτάζ στη Βραζιλία σύμφωνα με το οποίο η Φλαμένγκο έχει αρνηθεί πρόταση του Ολυμπιακού, αλλά δεν «καίει» το θέμα. Αντίθετα οι Βραζιλιάνοι επιμένουν πως η ομάδα του Πειραιά θα κάνει νέα προσπάθεια και εξίσου έντονη προκειμένου να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή.

Η περίπτωση του ποδοσφαιριστή της Φλαμένγκο δεν είναι καθόλου εύκολη. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο εξετάζει κι άλλες υποθέσεις για τη μεσαία γραμμή όπως του Πρίσιτς, το θέμα του οποίου όμως δεν έχει σχέση με του Αράο. Παράλληλα εκτός από στόπερ και χαφ η ομάδα του Πειραιά ασχολείται και με την ενίσχυση σε άλλες θέσεις. Το σίγουρο είναι ότι αυτή τη στιγμή «καίγονται» για στόπερ και χαφ, αφού αυτά έχει θέσει ως βασικές προτεραιότητες ο προπονητής.