Οι… μετέωροι του ερυθρόλευκου ρόστερ

Οι τρεις πρώτοι «κόπηκαν», αλλά στο δεύτερο στάδιο υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θα ακολουθήσουν την αποστολή, αλλά δύσκολα θα μείνουν τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό.

Οι… μετέωροι του ερυθρόλευκου ρόστερ

Οι τρεις πρώτοι που δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα του Πειραιά έγιναν γνωστοί. Όπως σας είχαμε γράψει Μανθάτης, Σάλιακας και Βέργος βρίσκονται ήδη σε αναζήτηση ομάδας για να συνεχίσουν την καριέρα τους. Εκείνο που «καίει» περισσότερο αυτή τη στιγμή είναι ο Πέδρο Μαρτίνς να «καθαρίσει» κι άλλο το ρόστερ της ομάδας. Χωρίς τους τρεις και τον Νικόλη που αναγκαστικά γυρίζει στην Κ20 ο αριθμός πέφτει στους 26, αλλά με τον Ποντένσε και τους δύο Ιρανούς πάλι πηγαίνει στους 29 και ενδέχεται να αυξηθεί κι άλλο με μεταγραφές που αναμένεται να γίνουν.

Ο Πορτογάλος προπονητής δεν θέλει να δουλέψει με τόσους πολλούς ποδοσφαιριστές και το επόμενο διάστημα θα «κόψει» κι άλλους. Κάποιοι, ωστόσο θα ταξιδέψουν σε Βέλγιο και Ολλανδία χωρίς, ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα βρίσκονται στην ομάδα με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου. Μετά το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας έχουν φανεί κάποια πράγματα για ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην ομάδα, θα την ακολουθήσουν στο β’ στάδιο της προετοιμασίας, αλλά έχουν πολλές πιθανότητες αποχώρησης. Πρόκειται για τους λεγόμενους… μετέωρους του ρόστερ που αυτή τη στιγμή η θέση τους δεν είναι καθόλου σίγουρη.

Ερωτηματικό ο Ρομαό

Στη λίστα με τους… μετέωρους θα βάζαμε ακόμα και τον Αλεξί Ρομαό. Ο λόγος έχει να κάνει με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια, διότι έτσι όπως θέλει τον χαφ του ο Μαρτίνς ο Τογκολέζος δεν φαίνεται να καλύπτει τις απαιτήσεις του. Ναι μεν είναι ποδοσφαιριστής με εμπειρία και ο οποίος δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα, αλλά από την άλλη καθαρά αγωνιστικά δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά που επιθυμεί ο προπονητής του. Φυσικά δεν είναι ο παίκτης που «καίγονται» στον Ολυμπιακό για να φύγει, αλλά αν βρεθεί η πρόταση δεν θα πουν «όχι».

Ο Πάρντο το παλεύει, αλλά…

Από ‘κει και πέρα ο Φελίπε Πάρντο είναι γνωστό από το τέλος της περασμένης σεζόν πως είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν θα τον ήθελαν στο μεγάλο λιμάνι. Ο ίδιος πριν καν ξεκινήσει η σεζόν έριξε γέφυρες με τον προπονητή για να μείνει. Μίλησε με τον Πορτογάλο προπονητή και θα ήταν άδικο να μην επισημάνουμε πως είχε θέληση στην προετοιμασία. Από την άλλη είναι ο γνωστός… Πάρντο και δεν έκανε το κάτι παραπάνω. Με την προσθήκη του Ποντένσε πλέον η θέση του είναι επισφαλής. Ο προπονητής δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο παραμονής του Κολομβιανού εξτρέμ, αλλά είναι κάτι που θα το αποφασίσει μετά και το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας.

«Ψάχνεται» ο Μάριν, αλλά…

Συνεχίζουμε με τον Μάρκο Μάριν για τον οποίο σας μεταφέραμε τι πραγματικά συμβαίνει και ισχύει μετά το Ζέεφελντ. Για τον Γερμανό ο Μαρτίνς δεν είναι αρνητικός. Θεωρεί πως είναι ένας παίκτης με ηγετικά στοιχεία και που μπορεί να του κάνει τη δουλειά στο γήπεδο. Από την άλλη, όμως, υπάρχει ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο το οποίο φτάνει το 1,2 εκατ. ευρώ και ο Ολυμπιακός της νέας σεζόν δεν μπορεί να το σηκώσει. Επίσης η συμπεριφορά του την περσινή σεζόν και τα προβλήματα που δημιούργησε στα αποδυτήρια έχουν ως αποτέλεσμα να βρίσκεται και αυτός με το ένα πόδι στην πόρτα της εξόδου.

Για τον Μάριν λέγεται ότι θα ψάξει τον επόμενος σταθμό της καριέρας του στην Κίνα, όμως, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να βιαστεί, διότι η μεταγραφική της περίοδος ολοκληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή 13 Ιουλίου. Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα η μεταγραφική περίοδος διαρκεί μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, στην Σαουδική Αραβία μέχρι στις 23 Αυγούστους και στο Κατάρ μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου. Αυτά αν ο Μάριν ψάχνεται να συνεχίσει μακριά από την Ευρώπη αν και η επιθυμία του ίδιου είναι να πάει σε ένα καλό πρωτάθλημα όπως για παράδειγμα το γερμανικό.

Ο… σίγουρος Τζούρτζεβιτς και ο Χατζισαφί

Σε δύσκολη θέση είναι ο Ούρος Τζούρτζεβιτς και μάλλον εδώ τα πράγματα είναι πιο σίγουρα. Ο Σέρβος μόνο με θαύμα θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Πέρα από το ότι δεν έπεισε την περασμένη σεζόν και φέτος στην προετοιμασία δεν δείχνει κάτι το ιδιαίτερο. Ένας παίκτης γεμάτος νεύρα και χωρίς αποτελεσματικότητα, ο οποίος δεν θα βρίσκεται στο ρόστερ τη νέα αγωνιστική περίοδο. Σε αυτή την κατηγορία είναι και ο Εσάν Χατζισαφί.

Ο Μουντιαλικός άσος του Ολυμπιακού αναμένεται να φέρει πρόταση στους Πειραιώτες. Βέβαια θέλει και ο προπονητής να τον δει και να βγάλει τα συμπεράσματα του. Στον Ολυμπιακό το πλάνο που υπάρχει θέλει τους Κούτρη, Τσιμίκα για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Χατζισαφί μπορεί να παίξει και χαφ, αλλά αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει μία τέτοια προοπτική. Κατά τα άλλα και ο Ένγκελς είναι σε μία τέτοια κατάσταση, αλλά και ο Ανσαριφάρντ. Το θέμα είναι πως η πλειοψηφία αυτών θα ταξιδέψει κανονικά σε Βέλγιο και Ολλανδία, αλλά δύσκολα θα συνεχίσουν στην ομάδα του Πειραιά τη νέα αγωνιστική περίοδο.