Ολυμπιακός: Ο Βατσλίκ, η παραδοχή της Νάπολι και ο γ’ προκριματικός γύρος του Champions League

Το παραδέχονται στην Νάπολι ότι την πρόλαβε ο Ολυμπιακός στην περίπτωση του Τόμας Βατσλίκ, ο οποίος προετοιμάζεται ουσιαστικά για να παίξει στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Ολυμπιακός: Ο Βατσλίκ, η παραδοχή της Νάπολι και ο γ’ προκριματικός γύρος του Champions League

Την Τετάρτη (21/7, 22.00) ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Νέφτσι Μπακού στο Καραϊσκάκη με στόχο να εξασφαλίσει από το πρώτο ματς την πρόκριση για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League. Αν όλα πάνε καλά για τους Πειραιώτες κόντρα στους Αζέρους, τότε το πιθανότερο είναι να δούμε και το ντεμπούτο του Τόμας Βατσλίκ με τα ερυθρόλευκα στην επόμενη φάση των προκριματικών.

O Τσέχος γκολκίπερ ακολουθεί το κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων μαζί με τους Τζολάκη (αυτός θα ξεκινήσει με την Νέφτσι), Κρίστινσον και Καραργύρη, έχοντας δείξει σε αυτές τις πρώτες του μέρες στον Ρέντη ότι είναι έτοιμος να παίξει ανά πάσα ώρα και στιγμή και όποτε του ζητηθεί.

Την ίδια στιγμή στην Νάπολι παραδέχονται ότι καθυστέρησαν στο να κάνουν την κρίσιμη κίνησή τους για την απόκτηση του Βατσλίκ. Το ραντεβού του Μοντέστο με τον Τσέχο δύο μέρες μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του στο Euro 2020, ήταν αυτό που έμελλε να καθορίσει τις εξελίξεις στην υπόθεση. Θετικές εξελίξεις για τον Ολυμπιακό.

Στον ιταλικό νότο πιστεύουν ακόμα και τώρα ότι αν είχαν βρει ομάδα στον Οσπίνα (σ.σ. ακόμα δεν έχε φύγει από την Νάπολι), τότε ο Βατσλίκ θα κατέληγε στους «παρτενοπέι». Μόνο που η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική...

Οι ατζέντηδες του Τσέχου είχαν ξεκαθαρίσει στην Νάπολι ότι θέλει να πάει σε μία ομάδα όπου θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και δεν θα είναι αναπληρωματικός.

Ο Ολυμπιακός τού έδινε αυτή τη δυνατότητα. Αντιθέτως, η Νάπολι τον προόριζε για δεύτερο γκολκίπερ. Για αυτό το λόγο άλλωστε, ο Βάτσλικ λίγο πριν πάρει το αεροπλάνο από την Πράγα για την Αθήνα, είχε δηλώσει ότι «δεν υπήρχε κάτι συγκεκριμένο από την Νάπολι». Δείγμα του ότι δεν τον ενδιέφερε η πρόταση που του είχε γίνει.

Αφήστε δε που είχε δώσει ουσιαστικά και τον λόγο του στον Μοντέστο. Πλέον, ο στόχος του Βατσλίκ δεν είναι άλλος από το να καταφέρει να παίξει στον επόμενο γύρο του Champions League, εφόσον ξεπεραστεί το εμπόδιο της Νέφτσι Μπακού.