Αυτός είναι ο Ροντερίκ Μιράντα! (pics & vid)

Η καριέρα και το προφίλ του 27χρονου στόπερ που φέρεται να είναι το επόμενο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού. 

Αυτός είναι ο Ροντερίκ Μιράντα! (pics & vid)

Ο Ροντερίκ Μιράντα σύμφωνα με πορτογαλικό δημοσίευμα θα αποτελέσει την επόμενη μεταγραφή του Ολυμπιακού, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικά και να υπογράψει στους «ερυθρόλευκους».

Πρόκειται για έναν δεξιοπόδαρο αμυντικό με επιβλητικό παράστημα (1,93 μ.), με πολύ καλή τεχνική και χειρισμό της μπάλας, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο δεξί όσο και στο αριστερό του κέντρου της άμυνας.

Ο 27χρονος Πορτογάλος στόπερ αγωνίστηκε φέτος με τη φανέλα της Γούλβς στην Championship, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και προβιβάστηκε στην Premier League. O Μιράντα σημείωσε 17 συμμετοχές στο αγγλικό πρωτάθλημα, ενώ είχε και από 1 συμμετοχή σε FA και EFL Cup.

Ο Μιράντα ξεκίνησε στο τις ακαδημίες της Μπενφίκα σε ηλικία εννιά ετών. Προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα εννιά χρόνια αργότερα, αφού πρώτα πέρασε από όλες τις ηλικιακές βαθμίδες της Premeira Liga.

Τη σεζόν 2011-12 δόθηκε δανεικός στην ελβετική Σερβέτ, ενώ τον Ιούλιο δόθηκε ξανά με δανεισμό στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Την επόμενη μεταγραφική περίοδο πάντως επέστρεψε στην Μπενφίκα.

Από την ομάδα της Λισαβώνας έφυγε οριστικά το 2013 και αποκτήθηκε από την Ρίο Άβε. Σς τέεσερις σεζόν με την φανέλα της πορτογαλικής ομάδας πραγματοποίησε 72 συμμετοχές, σημειώνοντας και 4 γκολ. Αποχώρησε τον Ιούνιο του 2017 για την Γούλβς.

Ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός αν και έχει βραζιλιάνικες καταβολές, επέλεξε να αγωνιστεί με την φανέλα της Εθνικής Πορτογαλίας. Έχει υπάρξει διεθνής με τις Κ17 (6 συμ.), Κ18 (3 συμ.), Κ19 (22 συμ.) και Κ20 (14 συμ.), σημειώνοντας συνολικά 45 συμμετοχές με το πορτογαλικό εθνόσημο.

Μάλιστα, η Κ20 της Πορτογαλίας αναδείχθηκε φιναλίστ στο Μουντιάλ του 2011 της Κολομβίας, γνωρίζοντας την ήττα από την Βραζιλία στον τελικό, με τον Μιράντα και το Ρεΐς να είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Bonus: H γκολάρα κόντρα στην Πόρτο

Ο 18χρονος τότε Μιράντα σημείωσε ένα εκπληκτικό γκολ κόντρα στην «αιώνια» αντίπαλο της Μπενφίκα Πόρτο, φέρνοντας το ντέρμπι των νέων στα ίσα στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Απολαύστε: