Κανένα πρόβλημα για τον Ολυμπιακό, αν είναι στοιχειωδώς σοβαρός...

Ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν από το φιλικό του Ολυμπιακού με τον Άρη ενόψει Νέφτσι. Σίγουρα όμως οι Κούντε και Ραντζέλοβιτς «έδειξαν» πράγματα. Όπως και ο Καμαρά που επέστρεψε για τα καλά.

Κανένα πρόβλημα για τον Ολυμπιακό, αν είναι στοιχειωδώς σοβαρός...

Είναι διαφορετικό να παίζεις με την Γαλατά και διαφορετικό με τον Άρη. Βέβαια, η δυναμικότητα της Νέφτσι Μπακού δεν είναι επιπέδου Γαλατά. Ίσως να πλησιάζει προς τον Άρη.

Το σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός έδωσε ένα φιλικό με τους Θεσσαλονικείς και δεν θα πάει δίχως ματς για 17 σερί μέρες στον πρώτο επίσημο αγώνα του.

Τι μας έδειξαν οι πρωταθλητές Ελλάδας; Ότι αν είναι στοιχειωδώς σοβαροί, δεν θα έχουν πρόβλημα με την Νέφτσι. Με τον Άρη ο Μαρτίνς έβαλε την ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του για το πρώτο ματς με τους Αζέρους. Στο πρώτο μισάωρο είδαμε έναν Άρη να έχει δοκάρια και έναν Ολυμπιακό να μην μπορεί να βγάλει μία φάση της προκοπής.

Στο τελευταίο τέταρτο, δύο προσπάθειες από τα δεξιά και δύο εκτελέσεις των Καμαρά και Εμβιλά έφταναν και περίσσευαν για να βρουν οι πρωταθλητές τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Την ίδια στιγμή η Νέφτσι είδε τον... Χάρο με τα μάτια της κόντρα στην Ντιναμό Τιφλίδας. Μια Ντιναμό που ήταν για 60 λεπτά ανώτερη από τους Αζέρους. Ένα ανόητο πέναλτι του Γεωργιανού τερματοφύλακα έδωσε την ευκαιρία στην Νέφτσι να ισοφαρίσει. Άλλον τρόπο δεν θα έβρισκε για να φέρει αρχικά το ματς στα ίσα.

Ο Μαρτίνς σίγουρα τρίβει τα χέρια του γιατί βλέπει έναν διαφορετικό Ραντζέλοβιτς σε σχέση με πέρσι. Επίσης, είδε και τον Κούντε να αποκτάει σιγά-σιγά αγωνιστικό ρυθμό. Ο δε Καμαρά στο πρώτο ημίχρονο θύμισε κάτι από τον πολύ καλό εαυτό του.

Από την άλλη, είναι αλήθεια ότι προβλημάτισε η εικόνα των πρώτων 20-30 λεπτών σε κάθε ημίχρονο, αλλά από την άλλη έχει κάθε λόγο να χαμογελά ο Μαρτίνς για την αποτελεσματικότητα των παικτών του.

Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που χρήζουν διόρθωσης και ειδικά ο τρόπος με τον οποίο «έφαγε» ευκαιρίες στο πρώτο μισάωρο, αλλά σε πρώτη φάση αυτό που είναι σε προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό, δεν είναι τίποτε άλλο από το να παρουσιαστεί λίγο σοβαρός με την Νέφτσι. Δεν θα έχει πρόβλημα με τους Αζέρους. Δεν είναι σε καμία περίπτωση ομάδα που μπορεί να του προκαλέσει προβλήματα.

Θα αποκλειστεί μόνο αν ο Ολυμπιακός προκαλέσει προβλήματα στον εαυτό του. Προβλήματα όπως πήγε να του δημιουργήσει ο Άρης στο πρώτο μισάωρο...