Φίτεσε – ΟΦΗ 2-1: Φιλική ήττα στο πρώτο τεστ

Ο ΟΦΗ στο πρώτο φιλικό της σεζόν ηττήθηκε 2-1 από τη  Φίτεσε επί Ολλανδικού εδάφους. Και τα τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Πήρε χρόνο συμμετοχής ο υπό δοκιμή, Νόα Αφόλτερ

Φίτεσε – ΟΦΗ 2-1: Φιλική ήττα στο πρώτο τεστ

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με Σωτηρίου κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τετράδα τους Μαρινάκη, Βούρο, Γιαννούλη, Λυμπεράκη. Τριάδα στη μεσαία τους Μεγιάδο Μπαλογιάννη και Ντε Γκούζμαν και στην επίθεση οι Φαν Ντάινεν, Στάρτζεον και Καστάνιος, σε ένα σύστημα 4-3-3.

Η Φίτεσε – σαφώς πιο έτοιμη – στο πρώτο 20λεπτο ήταν μπροστά με 2-0 με τον Μάνχοφ να σκοράρει στο 10’ και στο 17’. Στη συνέχεια ο ΟΦΗ ισορρόπησε, κυκλοφόρησε την μπάλα και έδειξε πως και φέτος θα είναι μια ομάδα που θα προσπαθεί να κρατήσει την μπάλα και να...χτίσει επιθέσεις από την άμυνά της.

Οι Καστάνιος, Φαν Ντάινεν έχασαν ευκαιρίες για να σκοράρουν και το 2-1 ήρθε στο 35’ με τον Στάρτζεον, αφού είχε προηγηθεί σουτ του Καστάνιος.

Στην επανάληψη, ο Νίκος Νιόπλιας έκανε δέκα αλλαγές με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου. Πέρασαν οι Σηφάκης, Ουές, Διαμαντής, Πασαλίδης, Λυπεράκης, Σελίμοβιτς, Κοροβέσης, Νοικοκυράκης, Σαρδινέρο, Γρίβας, Νέιρα. Μόνο ο Λυμπεράκης από το αρχικό σχήμα συνέχισε και στο β’ ημίχρονο. Στο 58’ ένα σουτ του Κοροβέση πέρασε άουτ ενώ δυο λεπτά μετά πέρασε στο ματς και ο Νόα Άφολτερ (αριστερός ακραίος μπακ χαφ), ο οποίος δοκιμάζεται από το Νίκο Νιόπλια.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν το ίδιο καλό με το πρώτο. Έλειψαν οι φάσεις, με τον Σελίμοβιτς (έπαιξε στη μεσαία γραμμή) στο 81' να έχει την καλύτερη με ένα δυνατό σουτ

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Λυμπεράκης, Μαρινάκης, Στάρτζεον, Βαν Ντάινεν, Βούρος, Μπαλογιάννης, Γιαννούλης, Μεγιάδο, Καστάνιος, Ντε Γκούζμαν. Έπαιξαν και οι Σηφάκης, Ουές, Διαμαντής, Πασαλίδης, Λυπεράκης, Σελίμοβιτς, Κοροβέσης, Νοικοκυράκης, Σαρδινέρο, Γρίβας, Νέιρα, Νόα Άφολτερ.

Φίτεσε: Ντάσα, Ντοέκι, Οπέντα, Τρόνσταντ, Χάγεκ, Μόος, Ντομγκιόνι, Χάουβεν, Κορνελίσε, Χάουσμαν, Μάνχοφ.