Γαλατασαράι: «Περιμένουμε μια συγγνώμη»

Η Γαλατασαράι με ανακοίνωσή της αναφέρθηκε στην έκτακτη επιστροφή της από την Αθήνα στην Τουρκία κάνοντας μάλιστα λόγο για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Γαλατασαράι: «Περιμένουμε μια συγγνώμη»

Η αποστολή της Γαλατασαράι έφτασε στο «Ελ. Βενιζέλος» προκειμένου να δώσει την Τρίτη (13/7) αγώνα φιλικού χαρακτήρα με τον Ολυμπιακό.

Στον αέρα το φιλικό του Ολυμπιακού γυρίζει στην Κωνσταντινούπολη η Γαλατασαράι

Τα μοριακά τεστ των Τούρκων ωστόσο δεν έγιναν δεκτά από τις ελληνικές Αρχές με αποτέλεσμα η ομάδα να επιστρέψει στη βάση της.

Συγκεκριμένα η Γαλατασαράι δεν δέχτηκε να τηρήσει το πρωτόκολλο της χώρας μας, σύμφωνα με το οποίο τυχαία από κάθε πτήση κάποιοι επιβάτες υποβάλλονται σε τεστ.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις η Γαλατασαράι εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: «Στην Αθήνα, όπου πήγαμε να δώσουμε φιλικό σε φιλική ατμόσφαιρα, έγινε μια ξεκάθαρη διάκριση απέναντι σε μια τουρκική ομάδα. Πέρα από τη συνήθη διπλωματική πρακτική μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, οι δοκιμές PCR που ισχύουν για 72 ώρες δεν έγιναν δεκτές. Ζητήθηκε νέο τεστ και παρότι ο προπονητής, Φατίχ Τερίμ, και μερικοί από τους παίκτες μας συμπεριφέρθηκαν εποικοδομητικά για το τεστ και έλαβαν τις σχετικές ενέργειες, τους συμπεριφέρθηκαν με εξαιρετικά ακατάλληλο και αλαζονικό τρόπο. Δεν δεχόμαστε αυτήν τη στάση, την πρακτική και τη συμπεριφορά των Ελλήνων και των δυνάμεων ασφαλείας. Είναι η πρώτη φορά που η Γαλατασαράι, η οποία φέρει περήφανα την τουρκική σημαία στη φανέλα της και έχει εκπροσωπήσει την Τουρκία στην Ευρώπη πολλές φορές, υπέστη τέτοια έλλειψη σεβασμού.

Το Δ.Σ. μετά την αξιολόγηση της κατάστασης που κάναμε με τον Τερίμ, αποφάσισε η ομάδα να επιστρέψει άμεσα. Εξ ονόματος της χώρας μας, περιμένουμε μια συγγνώμη από τις ελληνικές αρχές και τους αξιωματούχους για την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε γι' αυτό το χρονικό διάστημα το κράτος και τους αξιωματούχους της τουρκικής δημοκρατίας, ειδικά το Υπουργείο Εξωτερικών που δεν μας άφησε μόνους από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, ήταν σε επαφή με την αποστολή και προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα με φιλικά και διπλωματικά μέσα».