ΑΕΚ: Δυσφορία κι αντιδράσεις για το ανώτατο όριο των 25.000 θεατών στο ΟΑΚΑ!

Η θέσπιση ανώτατου ορίου θεατών στα ματς των εγχώριων διοργανώσεων από την Κυβέρνηση προκάλεσε δυσφορία κι αντιδράσεις από την πλευρά της ΑΕΚ που προτίθεται να ζητήσει από τους φορείς την επανεξέταση του μέτρου

ΑΕΚ: Δυσφορία κι αντιδράσεις για το ανώτατο όριο των 25.000 θεατών στο ΟΑΚΑ!

Η Κυβερνητική απόφαση για θέσπιση ανώτατου «πλαφόν» 25.000 θεατών σε ποδοσφαιρικούς αγώνες των εγχώριων διοργανώσεων προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, δυσαρέσκεια στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Κι αυτό γιατί είναι η μόνη που πλήττεται από το μέτρο αυτό αφού δεν τις επιτρέπει να εκμεταλλευθεί την χωρητικότητα του (69.000 θεατών) ΟΑΚΑ.

Κι αν όχι για ματς με την πλειονότητα των ομάδων του πρωταθλήματος (όπου σπάνια έχει ξεπεραστεί ο συγκεκριμένος αριθμός εισιτηρίων τα τελευταία χρόνια...) τουλάχιστον σε αναμετρήσεις με τους παραδοσιακούς της αντιπάλους (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ).

Έτσι από την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ εκφράζεται προβληματισμός, αλλά και η άποψη περί διακρίσης εις βάρος της.

Από τη στιγμή που όλα τα υπόλοιπα γήπεδα της Super League σχεδόν «γεμίζουν» είτε με 25.000 κόσμο είτε με την ποσόστωση του 80%, μόνο η «Ένωση» νιώθει αδικημένη, αφού μπορεί να φιλοξενήσει - μάξιμουμ - το 36% της χωρητικότητας του «Σπύρος Λούης».

Γεγονός που δεν της επιτρέπει να έχει ούτε «ατμόσφαιρα», αλλά ούτε κέρδη (από τα εισιτήρια), σε «εμπορικές» αναμετρήσεις.

Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν αποφασίσει να ζητήσουν από τους θεσμικούς φορείς να επανεξετάσουν τα μέτρα, αφού επί της ουσίας η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα της Super League που το όριο θεατών έχει «χαώδη» απόσταση από το ποσοστό των φιλάθλων.