Θα αποτύγχανε μόνο αν είχε τάσεις «αυτοκτονίας» ο Μάρκοβιτς

Όταν ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς ήταν ο ηγέτης της Παρτιζάν και στο μυαλό της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Σερβίας, θα έπρεπε να είχε... αυτοκτονικές τάσεις για να μην πείσει τον Πέδρο Μαρτίνς.

Θα αποτύγχανε μόνο αν είχε τάσεις «αυτοκτονίας» ο Μάρκοβιτς

Ασφαλή συμπεράσματα από καλοκαιρινά φιλικά προετοιμασίας δεν μπορούν να βγουν, αλλά αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, μία πρώτη γεύση μπορεί να πάρει ο οποιοσδήποτε από τα νέα πρόσωπα. Μπορεί να καταλάβει κάποιος αν ένας καινούριος έχει την προσωπικότητα και την ποιότητα για να μείνει στο ρόστερ του Ολυμπιακού ή όχι.

Πριν καν ταξιδέψει η αποστολή για την Αυστρία, γράφαμε στο «ΦΩΣ» ότι δύο ήταν τα μεγάλα «στοιχήματα» για τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο ένας ήταν ο Κένι Λαλά, ο οποίος θα έπρεπε μέσω των εμφανίσεών του στα φιλικά να κόψει οποιαδήποτε συζήτηση για δεξί μπακ. Ο δεύτερος ήταν ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς.

Θα σταθούμε λίγο περισσότερο στον Σέρβο αμυντικό. Ο Μάρκοβιτς υπήρξε ο ηγέτης της Παρτιζάν την περασμένη σεζόν. Επίσης, ήταν από τους πρώτους κάτω των 23 ετών που είχε σκοπό να καλέσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «πλάβι», Ντράγκαν Στοϊκοβιτς. Οι εμφανίσεις του με την Παρτιζάν δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες. Όπως δεν πέρασαν φυσικά και από τον Μαρτίνς, ο οποίος φρόντιζε να ενημερώνεται για τα πάντα γύρω από τον 21χρονο στόπερ.

Ο Μάρκοβιτς είχε αφήσει μία πρώτη καλή γεύση στον Μαρτίνς στην πρώτη του χρονιά στο λιμάνι. Μπορεί να μην κατάφερε να παίξει παρά μόνο σε ματς Κυπέλλου με την Καλαμάτα, αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός τον έζησε στην προπόνηση. Όταν είχε αποφασίσει λοιπόν να παραχωρηθεί δανεικός, είχε ξεκαθαρίσει προς τη διοίκηση ότι «φεύγει για να ξαναγυρίσει έτοιμος».

Αν ο Μάρκοβιτς δεν περνούσε τις εξετάσεις του Στανς της Αυστρίας, αυτό θα οφειλόταν καθαρά σε δικά του λάθη. Όταν ο Μαρτίνς είχε εικόνα απ’ όλα όσα έκανε στην Παρτιζάν, αυτό που έλεγε χαριτολογώντας όταν άνοιγε κουβέντα για απόκτηση στόπερ, ότι «θα φέρουμε έναν από την Σερβία»! Τόσο σίγουρος ήταν.

Μόνο αν είχε αυτοκτονικές τάσεις ο 21χρονος αμυντικός, θα «κοβόταν» από τη συνέχεια της προετοιμασίας. Πλέον, ο Μαρτίνς τον έχει στα πλάνα του και μάλιστα πολύ ψηλά στην ιεραρχία των στόπερ. Και μπαίνει στη «μάχη» από την Τετάρτη (7/7) για να παλέψει και με τους Μπα - Σισέ, αν και ο πρώτος μολονότι έχει ξεκινήσει δειλά-δειλά προπονήσεις με μπάλα, θέλει λίγο χρόνο ακόμα για να φτάσει στο 100%.