Τσούμιτς-Μάρκοβιτς: Οι Σέρβοι που ξεχωρίζουν στην προετοιμασία του Ολυμπιακού

ΣΤΑΝΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Νίκολα Τσούμιτς και Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς πήραν την ευκαιρία τους από τον προπονητή του ΟλυμπιακούΠέδρο Μαρτίνς και μέχρι τώρα δείχνουν να την αρπάζουν από τα μαλλιά.

Τσούμιτς-Μάρκοβιτς: Οι Σέρβοι που ξεχωρίζουν στην προετοιμασία του Ολυμπιακού

Δύο από τα σημαντικότερα πρότζεκτ που υπάρχουν στον Ολυμπιακό είναι ο Νίκολα Τσούμιτς και ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς. Πρόκειται για δύο ταλέντα που εντόπισαν οι Πειραιώτες στη Σερβία και κατάφεραν και τα «έκλεψαν». Τον πρώτο τον ήθελε και ο Ερυθρός Αστέρας, ενώ τον δεύτερο τον απέκτησαν από την Παρτιζάν, η οποία πρόσφατα έκανε προσπάθεια να τον κρατήσει στο ρόστερ της.

Αμφότεροι αποκτήθηκαν και δόθηκαν ξανά δανεικοί με τον Τσούμιτς να πηγαίνει στη Σπόρτινγκ Χιχόν και τον Μάρκοβιτς στην Παρτιζάν. Και για τους δύο αυτή η προετοιμασία είναι ένα μεγάλο τεστ προκειμένου να καταφέρουν να κερδίσουν θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Με απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς ενσωματώθηκαν στην προετοιμασία των πρωταθλητών Ελλάδας με στόχο να αρπάξουν την ευκαιρία. Ο Νίκολα Τσούμιτς στο φιλικό με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας έδειξε δείγματα του ταλέντου. Έδωσε μία ασίστ, ενώ πέτυχε και το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού με το οποίο ολοκληρώθηκε η ανατροπή.

Είχε ανάγκη ένα καλό παιχνίδι ο Τσούμιτς για να πάρει τα πάνω του και ψυχολογικά και έδειξε ότι είναι παίκτης με αρκετή ποιότητα στο παιχνίδι. Θέλει να αποκτήσει λίγο τσαγανό ακόμα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα έρθει μέσα από τους αγώνες. Ανάγκασε, πάντως τον απαιτητικό Μαρτίνς να τον παραδεχτεί και να τονίσει ότι κάνει τα πάντα για να κερδίσει θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Ο Μάρκοβιτς από την πλευρά του είναι μόνιμο στέλεχος της εθνικής Ελπίδων της Σερβίας και σε αυτή την προετοιμασία δείχνει άλλος άνθρωπος. Βγάζει σιγουριά και ωριμότητα στο παιχνίδι του, ενώ παίζει με τρομερή αυτοπεποίθηση. Έχει κάνει τα λαθάκια του, αλλά τις περισσότερες φορές έχει καλές τοποθετήσεις. Είναι εξαιρετικός με τη μπάλα στα πόδια και στόπερ που παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Μέχρι στιγμής οι δύο Σέρβοι κερδίζουν πόντους.