Παναθηναϊκός: Στο στόχαστρο ο Τεσίγιο, ο Κολομβιανός που απειλούσαν να σκοτώσουν

Ο 31χρονος διεθνής Κολομβιανός αμυντικός Γουίλιαμ Τεσίγιο που έμεινε ελεύθερος απ' τη μεξικανική Λεόν απασχολεί τον Παναθηναϊκό.

Παναθηναϊκός: Στο στόχαστρο ο Τεσίγιο, ο Κολομβιανός που απειλούσαν να σκοτώσουν

Ο Παναθηναϊκός αναζητά εδώ κι εβδομάδες έναν έμπειρο, αριστεροπόδαρο κεντρικό αμυντικό για να ηγηθεί των μετόπισθεν του «τριφυλλιού» τα επόμενα χρόνια και το νεότερο, μεταγραφικό σενάριο ήρθε από την Κολομβία.

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ Σεμπάστιαν Βάργκας, οι «πράσινοι» εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του 31χρονου διεθνούς Κολομβιανού αμυντικού, Γουίλιαμ Τεσίγιο. Από τον Παναθηναϊκό, πάντως, προσώρας δεν προκύπτει κάτι γύρω από τη συγκεκριμένη περίπτωση, αν και φαίνεται να διαθέτει ένα αρκετά ελκυστικό αγωνιστικό «πακέτο».

Ο πολύπειρος αμυντικός από σήμερα (01/07) είναι ελεύθερος απ' τη μεξικανική Λεόν, στην οποία αγωνίστηκε την τελευταία τριετία (111 ματς, 5 γκολ, 6 ασίστ). Το τελευταίο 15ήμερο μάλιστα βρίσκεται στη Βραζιλία μαζί με την Εθνική Κολομβίας για το Copa America, έχοντας αγωνιστεί (ως αριστερός μπακ) και στα τέσσερα ματς της ομάδας του στο τουρνουά (με Ισημερινό, Βενεζουέλα, Περού, Βραζιλία).

Ο Τεσίγιο κατέκτησε φέτος το πρωτάθλημα στο Μεξικό με τη Λεόν, ενώ συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα της μεξικανικής Λίγκας. Πριν μεταγραφεί το 2018 στη Λεόν, αγωνίστηκε μόνο στην Κολομβία και συγκεκριμένα στις Ιντεπεντιέντε, Τζούνιορ και Ντεπόρτες Κουίντιο. Με τη δεύτερη κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2015.

Ο Τεσίγιο, το 2019 είχε χάσει το πέναλτι στον προημιτελικό με την Χιλή. Η συγκεκριμένη απώλεια είχε στοιχίσει την πρόκριση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στην 4αδα του 46ου Κόπα Αμέρικα.

Τότε δέχθηκε απειλές θανάτου που συσχέτιζαν το μέλλον του με εκείνο του Αντρές Εσκομπάρ, ο οποίος μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 είχε δολοφονηθεί από το καρτέλ ναρκωτικών του Μεντεγίν, μ' αφορμή το αυτογκόλ του κόντρα στις Η.Π.Α..