Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Σόφιας 2-1: Με «σφραγίδα» Τσούμιτς και «μαραθωνοδρόμο» Σουρλή!

ΣΒΑΤΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Νίκολα Τσούμιτς έβαλε την υπογραφή του στο νικηφόρο 2-1 του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, πραγματοποιώντας πειστική εμφάνιση και στέλνοντας μήνυμα παραμονής στον προπονητή του. Ένα γκολ και μία ασίστ ο Σέρβος, το άλλο γκολ ο Χασάν. Πολύ καλός και ο Σουρλής. 

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Σόφιας 2-1: Με «σφραγίδα» Τσούμιτς και «μαραθωνοδρόμο» Σουρλή!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο τέταρτο φιλικό που έδωσε στην Αυστρία απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας (2-1), σε ένα ματς που σίγουρα ο Μαρτίνς έτριβε τα χέρια του με την εικόνα του Νίκολα Τσούμιτς που είχε ένα γκολ και μία ασίστ. Το άλλο τέρμα πέτυχε ο Χασάν. Πολύ καλό ματς στο β' μέρος ο Σουρλής, ο οποίος ήταν παντού!

ΜΕ ΚΟΥΝΤΕ «ΨΕΥΤΟ-ΕΞΤΡΕΜ» ΚΑΙ 4-4-2

Ευκαιρία για πειραματισμούς είναι τα φιλικά και πάνω σε αυτό τον τρόπον τινά «κανόνα» πάτησε ο Μαρτίνς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Ο Πιερ Κούντε για παράδειγμα χρησιμοποιήθηκε στη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής και στο πρώτο ημίχρονο δεν έδειξε το πρόσωπο που είχε παρουσιάσει στα προηγούμενα φιλικά, όταν αγωνίστηκε στα χαφ. Οι υπόλοιπες επιλογές του Μαρτίνς στο 4-4-2 που κατέβασε, ήταν ο Κρίστινσον στα γκολπόστ, οι Λαλά, Αβραάμ, Καλογερόπουλος και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας, οι Εμβιλά και Σουρλής στα χαφ, ο Βαλμπουενά αριστερό εξτρέμ και δίδυμο στην επίθεση οι Χασάν – Τικίνιο.

ΣΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ, ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΙΚΙΝΙΟ - ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ

Ο Ολυμπιακός δεν γοήτευσε στο πρώτο ημίχρονο. Αν εξαιρεθεί το πρώτο 20λεπτο, όπου η ΤΣΣΚΑ Σόφιας είχε βρει κακό μπελά με τον Βαλμπουενά που ήταν αρκετά δραστήριος, αλλά και με τον Ρέαμπτσιουκ που πήρε πολλές πρωτοβουλίες από τα αριστερά, κατά τ’ άλλα οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν και διαστήματα που απειλήθηκαν σοβαρά από τους Βούλγαρους. Τρεις φάσεις κατέγραψε ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος (πλασέ Χασάν στο 15’, κεφαλιά Τικίνιο στο 16’ και σουτ του Βαλμπουενά άουτ στο 41’). Οι Βούλγαροι από την πλευρά τους με «κινητήριο μοχλό» τον Τσατάκοβιτς είχαν τις δικές τους ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά πότε ο Κρίστινσον, πότε οι στόπερ του Ολυμπιακού που έβαζαν το κορμί τους μπροστά και σταματούσαν τα σουτ και πότε το δοκάρι (έστω και μέσω Καλογερόπουλου), είχε ως αποτέλεσμα να μην παραβιαστεί η ερυθρόλευκη εστία. Σε γενικές γραμμές ο Ολυμπιακός κινήθηκε σε χαμηλές στροφές, με τον Τικίνιο πέρα από την κεφαλιά στο κόρνερ του Βαλμπουενά να δείχνει ότι θέλει ακόμη τον χρόνο του ως προς την βελτίωση της φυσικής του κατάστασης και τον Κούντε να μην είναι το ίδιο αποδοτικός ως εξτρέμ.

ΜΙΑ ΑΣΙΣΤ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΚΟΛ Ο ΤΣΟΥΜΙΤΣ, ΑΚΟΜΑ... ΤΡΕΧΕΙ Ο ΣΟΥΡΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο ζωηρός, πιο δραστήριος, έψαξε με πιο ορθολογικό τρόπο να βρει τον Τικίνιο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός μάλιστα ήταν «μέσα» σε δύο καλές φάσεις για το 1-0 στο 54’ με έναν «κεραυνό» από πλάγια αριστερά, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα με κεφαλιά και με πλασέ στο 55’ που του απέφερε όμως έναν τραυματισμό στον ώμο στη σύγκρουσή του με τον Εβτίμοφ. Η ΤΣΣΚΑ στη μοναδική της ευκαιρία και ενώ ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, καθώς δεν είχε προλάβει να μπει ο Τιάγκο Σίλβα αντί του Τικίνιο, κατάφερε στο 59’ να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά του Αχμέντοφ. Ο Μαρτίνς προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο 60’ και κάπου εκεί ο Ολυμπιακός πάτησε για τα καλά το γκάζι, έχοντας ως «πρώτο βιολί» τον Νίκολα Τσούμιτς που δείχνει αποφασισμένος να μείνει στο λιμάνι. Αρχικά έδωσε την ασίστ στον Χασάν για το 1-1 στο 63’ και στο 79’ κατάφερε να βρει δίχτυα, φεύγοντας από το ματς με ένα γκολ και μία ασίστ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ΤΣΣΚΑ ξεμύτισε από την περιοχή της, αλλά όσες φορές χρειάστηκε, τόσο ο Αποστολόπουλος, όσο και ο Ανδρούτσος με τον Μάρκοβιτς ήταν εκεί που έπρεπε.Επίσης, εξαιρετικό ματς έκανε ο Σουρλής στο δεύτερο μέρος, δίνοντας μία εικόνα ότι ήταν παντού στο γήπεδο!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΤΣΣΚΑ ΣΟΦΙΑΣ 2-1

Γήπεδο: Σβατς

Σκόρερ: 63’ Χασάν, 79’ Τσούμιτς – 59’ Αχμέντοφ

Συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρίστινσον (60’ Σα), Λαλά (60’ Ανδρούτσος), Παπαδόπουλος (60’ Σεμέδο), Καλογερόπουλος (46’ Μάρκοβιτς), Ρέαμπτσιουκ (60’ Αποστολόπουλος), Εμβιλά (60’ Σαπουντζής), Σουρλής, Κούντε (46’ Τσούμιτς), Βαλμπουενά (60’ Βρουσάι), Χασάν, Τικίνιο (60’ λ.τρ. Τιάγκο Σίλβα).

ΤΣΣΚΑ ΣΟΦΙΑΣ: Εβτίμοφ, Μαζίκου, Ματέι, Γκαλάμποφ, Τουρίτσοφ, Βαρέλα, Τζέφερσον, Ζιβκόφ (42’ Αχμέντοφ), Μπάι, Γιόμοφ, Τσατάκοβιτς.

Στο β’ μέρος αγωνίστηκαν και οι Μπόζεφ, Βίλντσχουντ, Ενζιλά, Κάρεϊ, Μίτκοφ, Ντόντσεφ, Αχμέντοφ, Μπουσάτο, Πετρόφ.