Φίτεσε - ΑΕΚ 1-3: Θετικό το πρώτο δείγμα για την «Ένωση» (highlights)

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε 3-1 της Φίτεσε στην Ολλανδία, στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας της ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Σύστημα 4-1-4-1 παρέταξε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, θετική η συνολική «εικόνα» της ομάδας.

Φίτεσε - ΑΕΚ 1-3: Θετικό το πρώτο δείγμα για την «Ένωση» (highlights)

Με νίκη συνδυάστηκε η πρώτη παρουσία του Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» επιβλήθηκαν 3-1 της Φίτεσε στην Ολλανδία, στο πρώτο τους φιλικό προετοιμασίας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, με τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του Σέρβου τεχνικού στον σύλλογο να είναι ενθαρρυντικά ενόψει και της συνέχειας.

Ο 51χρονος παρέταξε τους «κιτρινόμαυρους» με ένα σύστημα 4-1-4-1, με τον Στάνκοβιτς κάτω από την εστία, τους Μπακάκη, Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Μιτάι στην άμυνα, τον Σάκχοφ μπροστά στα στόπερ ως αμυντικό χαφ, τους Γαλανόπουλο, Σιμάνσκι εσωτερικούς χαφ, τον Αλμπάνη δεξιά, τον Μάνταλο αριστερά και τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς στο παιχνίδι, με το μονοκόμματο σουτ του Μπακάκη στο 17’ από εκτέλεση κόρνερ του Σιμάνσκι από τα δεξιά, γεγονός που αναπτέρωσε των ηθικών των παικτών της, ωστόσο στο 36’ η Φίτεσε κατάφερε να απαντήσει με τον Όρος να νικά στην εναέρια μονομαχία τους «κιτρινόμαυρους» και να γράφει το 1-1.

Βέβαια, τα χαμόγελα στο «στρατόπεδο» των Ολλανδών δεν κράτησαν πολύ, καθώς μόλις ένα λεπτό μετά το τέρμα που σημείωσαν (37’) η «Ένωση» ξαναπήρε το προβάδισμα. Ο Μάνταλος με εξαιρετική ατομική προσπάθεια μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και τροφοδότησε τον Αλμπάνη, με τον τελευταίο να γράφει το 2-1.

Στην επανάληψη οι προπονητές των δύο ομάδων προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές που επηρέασαν τον ρυθμό του ματς. Παρόλα αυτά και οι δύο σύλλογοι είχαν ευκαιρίες για να φτάσουν και σε άλλα γκολ. Οι «κιτρινόμαυροι»… φλέρταραν με το 3-1 στο 81’ αλλά ο Τάνκοβιτς δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση στην αντίπαλη περιοχή, ώσπου στο 84’ η ελληνική ομάδα βρήκε τελικά τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα με προβολή του Μαχαίρα.

Η συνολική «εικόνα» της ΑΕΚ στο ματς ήταν θετική και είχε σωστή λειτουργία τόσο σε ανασταλτικό κομμάτι όσο και σε δημιουργία, ωστόσο οι αδυναμίες που παρουσίασε στις στημένες φάσεις είναι ένα θέμα που απασχολήσει την ομάδα ενόψει και της συνέχειας.

Για την ιστορία, σημειώνεται επίσης πως το παιχνίδι παρακολούθησε και ο Γιώργος Τζαβέλλας, που βρίσκεται ήδη στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στην Ολλανδία.

ΦΙΤΕΣΕ: Νταρφαλού, Τανάνε, Ορόζ, Γκονγκ-Τσούγακ, Χάτζεκ, Μπέρο, Χούβεν, Βρόε, Κορνελίς, Μανχόεφ, Ντουένιας.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς (46’ Τσιντώτας), Μπακάκης (58’ Νταντσένκο), Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Μιτάι, Σάκχοφ (64’ Ρουκουνάκης), Σιμάνσκι (70’ Ραντόνια), Γαλανόπουλος (58’ Σαμπανάτζοβιτς), Αλμπάνης (64’ Μαχαίρας), Μάνταλος (58’ Κοσίδης), Ανσαριφάρντ (46’ Τάνκοβιτς).