Οι «Καμαράδες» είναι η λύση

Η μάχη που πρέπει να κερδίσει το ποδόσφαιρό μας είναι η συνταγή με πολλούς παίκτες όπως ο Αγκιμπού Καμαρά της Λιλ.

Οι «Καμαράδες» είναι η λύση

Αναζητώντας στοιχεία για τον Αγκιμπού Καμαρά, διαπιστώνεις ότι δεν είναι εύκολο να βρεις πολλά για αυτόν. Κι όμως, αυτός ο κοντός -μόλις 1,67 μ.- που απασχολεί τον Ολυμπιακό, στα 20 του χρόνια κάτι έχει προλάβει να κάνει. Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι έχει απασχολήσει τη Λιλ. Προφανώς θα βρεθούν αρκετοί που θα πουν ότι δεν έχει βαρύ βιογραφικό και πολλά άλλα. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν υπήρχε περίπτωση ένας 20χρονος ποδοσφαιριστής με βαρύ βιογραφικό να έρθει στην Ελλάδα. Η απάντηση δεν θέλει πολλή σκέψη.

Ο νέος Καμαρά του Ολυμπιακού - Δείτε τον και διαβάστε όσα λέει ο προπονητής της Λιλ (vids)

Ας επιστρέψουμε στο στοιχείο του βιογραφικού του, το οποίο στους περισσότερους δεν θα φαντάζει ως κάτι σημαντικό. Δηλαδή η ενασχόληση της Λιλ με την περίπτωσή του. Ας δούμε όμως τι εστί Λιλ. Πρόκειται για την ομάδα που άφησε πίσω της την πάμπλουτη Παρί των Αράβων στη Γαλλία. Μια ομάδα που είναι κοινό μυστικό ότι στηρίζεται σε ένα εξαιρετικό δίκτυο σκάουτινγκ. Δίκτυο σε όλο τον κόσμο. Κάπως έτσι παίκτες φτηνοί δεν κοίταξαν απλώς στα μάτια τους ακριβοπληρωμένους της Παρί, αλλά τους πήραν το πρωτάθλημα.

Η Λιλ αποδεικνύει στην πράξη ότι οι «Καμαράδες» είναι η λύση. Παιδιά φιλόδοξα, περίσσευμα ταλέντου, στα χέρια των κατάλληλων ανθρώπων, πολλή και κυρίως σωστή δουλειά και στο τέλος πανηγυρίζουν όλοι μαζί. Τόσο η ομάδα όσο και οι παίκτες. Μάλιστα η ιστορία έχει και συνέχεια. Κάποιοι από τους παίκτες θα πουληθούν όπως κάθε χρόνο και το ταμείο της Λιλ θα γεμίσει. Κάποια από τα χρήματα θα επενδυθούν, θα έρθουν νέοι «Καμαράδες» και η συνέχεια είναι γνωστή.

Για τα δεδομένα της Ελλάδας είναι κατανοητό ότι τέτοιοι παίκτες χρειάζονται στηρίγματα. Οι «Καμαράδες», κάποιοι έμπειροι που έρχονται και αυτοί από άλλα πρωταθλήματα και κουβαλούν μαζί τους σημαντικές εμπειρίες και τα δικά μας παιδιά, Έλληνες, που μπορούν να ανοίξουν τα φτερά τους και να περάσουν κι αυτοί τα σύνορα.

Οι «Καμαράδες» όμως είναι η λύση και αν κάποιος ή κάποιοι αποδειχθούν λαχεία, τότε είναι και αυτοί που μπορούν να αλλάξουν επίπεδο σε μια ομάδα. Ο Κριστόφ Γκαλτιέ, προπονητής της Λιλ, μιλώντας για τον Αγκιμπού Καμαρά, είχε πει: «Είναι πολύ σταθερός στο παιχνίδι του, πειθαρχημένος όσον αφορά την τακτική. Έφτασε την περασμένη σεζόν να παίζει στη δεύτερη ομάδα. Έχει έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα στο παιχνίδι, δεν χάνει πολλές μπάλες, είναι σταθερός στα στηρίγματά του και επίσης ευέλικτος, επειδή μπορεί να παίξει δεξιά ή αριστερά. Αποτυπώνει πολύ γρήγορα ό,τι του ζητάς και διορθώνει τα λάθη του επίσης γρήγορα».

Όλα όσα λέει δείχνουν έναν άνθρωπο που ξέρει καλά για ποιον μιλά. Προφανές ότι αυτό που λέμε «δεύτερη ομάδα» είναι κάτι πολύ σοβαρό για τους ανθρώπους της Λιλ. Μιλάμε για τις ομάδες με «Καμαράδες», τους οποίους βλέπει ο προπονητής της πρώτης ομάδας. Επειδή το φρούτο που λέγεται «Β’ ομάδα» είναι κάτι που θα δούμε κι εμείς σύντομα, πρέπει να κατανοήσουμε ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό. Κυρίως ότι δεν μπορεί να αποτελέσει ένα πεδίο μάχης των μεγάλων του ποδοσφαίρου. Αν θέλουμε να κερδίσουμε τη μάχη για να αλλάξει επίπεδο το δικό μας ποδόσφαιρο. Όταν θα δούμε τους δικούς μας «Καμαράδες» στις πρώτες ομάδες, τότε θα έχει γίνει αυτό.

Ας ελπίσουμε ότι θα το δούμε.