ΠΑΟΚ: Άνοιξε ο δρόμος για τη Νέα Τούμπα

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης ενέκρινε το το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο που αφορά τη δημιουργία του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ: Άνοιξε ο δρόμος για τη Νέα Τούμπα

Ένα ακόμη βήμα για την κατασκευή της Νέας Τούμπας έγινε, αφού εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, που αφορά τη δημιουργία του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Μία ένσταση που κατατέθηκε κρίθηκε αβάσιμη και το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο του Δικεφάλου εγκρίθηκε με 2 αρνητικές ψήφους και 7 λευκά.

Πλέον ο φάκελος θα επιστρέψει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για την έκδοση υπουργικής απόφασης πριν φτάσει για έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Κατόπιν θα υπογραφεί και το Προεδρικό Διάταγμα που θα ανοίξει το δρόμο για τις οικοδομικές άδειες και την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Εξελίξεις υπήρξαν και στο θέμα της μετακίνησης του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο μετά την υπερψήφιση στη Βουλή του νέου αθλητικού νόμου.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνεται και η διάταξη που επιτρέπει πλέον στον ΠΑΟΚ να προχωρήσει σε βελτιωτικά έργα στο Καυτανζόγλειο και το κόστος του να υπολογιστεί στο ενοίκιο που θα πρέπει να πληρώσει για την χρήση του Σταδίου.

Μετά από την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου οι επαφές των Θεσσαλονικέων με την διοίκηση του Καυτανζογλείου θα ενταθούν προκειμένου αρχικά να γίνει αξιολόγηση των βελτιώσεων που θα πρέπει να γίνουν και στη συνέχεια να προκύψει συμφωνία για την μετακόμιση του ΠΑΟΚ εκεί.