Ολυμπιακός: Η ευκαιρία του Τσούμιτς και η εμπειρία της Ισπανίας

Ο Νίκολα Τσούμιτς θα βρεθεί στην προετοιμασία του Ολυμπιακού και έχει τη μεγάλη ευκαιρία να μείνει στο ρόστερ της ομάδας του Πειραιά.

Ολυμπιακός: Η ευκαιρία του Τσούμιτς και η εμπειρία της Ισπανίας

Από την Τετάρτη που θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις του Ολυμπιακού στην προετοιμασία θα ενσωματωθεί ο Νίκολα Τσούμιτς. Πρόκειται για ένα σπουδαίο ταλέντο από τη Σερβία στο οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να του δώσει την ευκαιρία να δείξει την αξία του.

Ο 22χρονος εξτρέμ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στη Σπόρτινγκ Χιχόν με τη μορφή του δανεισμού. Ο Τσούμιτς έκανε 28 συμμετοχές στη Segunda Division και η εμπειρία του στα ισπανικά θα τον βοηθήσει αρκετά. Έπαιξε σε αν πρωτάθλημα που ήταν πιο σκληρό από το σέρβικο και με περισσότερη τακτική.

Η εμπειρία της Ισπανίας θα του φανεί χρήσιμη για να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Ο Τσούμιτς έχει στην… πλάτη του την πολύ καλή σεζόν 2019-2020 όταν είχε σκοράρει 16 φορές με τη Ραντνίσκι Νις. Στον Πειραιά από την πρώτη στιγμή είχαν ενημερωθεί ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Σερβίας.

Ο Τσούμιτς πέρσι δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την παραμονή του στον Ολυμπιακό. Έτσι όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση με την ομάδα του Πειραιά να μην κάνει προετοιμασία ο Σέρβος δόθηκε αμέσως δανεικός στη Χιχόν.

Στην Ισπανία δεν τα πήγε άσχημα απλά στάθηκε άτυχος σε ένα σημείο της σεζόν που είχε πάρει φανέλα βασικού. Ένας τραυματισμός στον αστράγαλο τον άφησε εκτός και στη συνέχεια άλλαξε ο τρόπος παιχνιδιού της Σπόρτινγκ κι εκείνος δεν μπόρεσε να διεκδικήσει ξανά τη θέση του. Ο Τσούμιτς έχει ταλέντο, αλλά θέλει το χρόνο του. Είναι ένα παιδί ήπιων τόνων και θα χρειαστεί μία περίοδο προσαρμογής. Επίσης θα πρέπει να αντιληφθεί και το τακτικό κομμάτι που είναι πολύ σημαντικό. Όπως και να 'χει τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία του Νίκολα Τσούμιτς.