Ξεκάθαρος ο Ονιεκούρου: Προτεραιότητά του η παραμονή στην Κωνσταντινούπολη

Ο Χένρι Ονιεκούρου που αρέσει την τελευταία διετία στον Πέδρο Μαρτίνς, έχει ξεκαθαρίσει ότι προτιμάει να μείνει στην Κωνσταντινούπολη και η Γαλατασαράι θα το κυνηγήσει μέχρι τέλους, ακόμα και μετά τη διορία της ενεργοποίησης της οψιόν αγοράς.

Ξεκάθαρος ο Ονιεκούρου: Προτεραιότητά του η παραμονή στην Κωνσταντινούπολη

Το θέμα με τους εξτρέμ που ψάχνει ο Ολυμπιακός, έναν για την ενδεκάδα και έναν για συμπληρωματικό ρόλο, είναι ολίγον τι περίπλοκο. Κι αυτό, γιατί οι Πειραιώτες δεν εξετάζουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που είναι φθηνοί ή ελεύθεροι, αλλά εξτρέμ που δεσμεύονται με συμβόλαιο, αμείβονται πλουσιοπάροχα από τις ομάδες τους και όσο να ‘ναι οι Πειραιώτες έχουν και ένα ντεζαβαντάζ: Συμμετέχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα που δεν είναι και τόσο δελεαστικό.

Οι Ενκουντού της Μπεσίκτας και Νέλσον της Άρσεναλ είναι οι δύο βασικοί στόχοι του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά για διαφορετικούς λόγους και για τους δύο δεν μπορεί να προκύψει κάτι άμεσο, όπως αναλύσαμε και σε σχετικό ρεπορτάζ το βράδυ της Δευτέρας (7/6) στο fosonline.gr.

Ενκουντού - Νέλσον: Οι «κάνω τη διαφορά» εξτρέμ του Μαρτίνς και οι αντικειμενικές δυσκολίες

Ο Χένρι Ονιεκούρου που την τελευταία διετία αρέσει στον Πορτογάλο τεχνικό, ήταν απολύτως φυσιολογικό να βρεθεί στο προσκήνιο, όμως, υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να το έχουμε κατά νου.

Ο Νιγηριανός καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν ή για την ακρίβεια του δευτέρου μισού της χρονιάς που ολοκληρώθηκε, έλεγε και ξαναέλεγε ότι δεν θέλει να επιστρέψει στη Μονακό και πώς επιθυμία του είναι να παραμείνει στην Κωνσταντινούπολη.

Η οικογένειά του έχει προσαρμοστεί πλήρως στην Τουρκία, θεωρεί ότι η Κωνσταντινούπολη είναι ο ιδανικός προορισμός για τον ίδιο και για αυτό το λόγο θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να παραμείνει στην Γαλατασαράι ή να πάει σε μία από τις Μπεσίκτας και Φενέρμπαχτσε που επίσης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Φυσικά, τα 4,3 εκ. ευρώ που είναι η οψιόν αγοράς της Γαλατά στη συμφωνία με τη Μονακό δεν θα ενεργοποιηθούν ποτέ. Οι Τούρκοι όμως ποντάρουν στην επιθυμία του ποδοσφαιριστή για παραμονή στην Πόλη και στη διάθεση των Μονεγάσκων να τον πουλήσουν αυτή τη φορά και όχι να τον ξαναδανείσουν.

Οπότε, εκτιμούν ότι μπορούν να τον αγοράσουν με λιγότερα χρήματα από αυτά που αναγράφονται στην οψιόν αγοράς.

Πάντως, η Μονακό έχει ήδη ειδοποιήσει τον Ονιεκούρου ότι αν η Γαλατά δεν δώσει έως την Παρασκευή (11/6) τα 4,3 εκατομμύρια ευρώ, τότε θα ξεκινήσει προετοιμασία στο Πριγκιπάτο και... βλέπουμε τι θα συμβεί τον Αύγουστο.

Ο Ολυμπιακός φυσικά παρακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά οι άνθρωποί του αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για μία υπόθεση που θέλει αρκετό χρόνο. Εκτός κι αν αποφασίσουν την επόμενη εβδομάδα να δώσουν 5 εκατομμύρια ευρώ στη Μονακό, κάτι που δεν αναμένεται να συμβεί, γιατί σε πρώτη φάση θα το συζητούσε ο Ολυμπιακός για δανεισμό με οψιόν αγοράς.