Ενκουντού - Νέλσον: Οι «κάνω τη διαφορά» εξτρέμ του Μαρτίνς και οι αντικειμενικές δυσκολίες

Οι Ενκουντού της Μπεσίκτας και Νέλσον της Άρσεναλ είναι οι δύο ξεκάθαρα βασικοί στόχοι του Πέδρο Μαρτίνς για τους εξτρέμ και στον Ολυμπιακό είναι διατεθειμένοι να δώσουν τον χρόνο που απαιτείται μήπως γίνει η υπέρβαση!

Ενκουντού - Νέλσον: Οι «κάνω τη διαφορά» εξτρέμ του Μαρτίνς και οι αντικειμενικές δυσκολίες

Ίσως για τον βασικό εξτρέμ που θα πάρει ο Ολυμπιακός να χρειαστεί να περιμένουμε μερικές μέρες ακόμη... Ή μάλλον το πιθανότερο είναι να χρειαστούν και εβδομάδες. Ο Πέδρο Μαρτίνς έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη για τον «κάνω τη διαφορά» εξτρέμ που έχει κατά νου για τον νέο Ολυμπιακό.

Τα ονόματα είναι πολλά που έχουν πέσει στο τραπέζι. Από τον Μπουανγκά και τον Ονιεκούρου έως και ποδοσφαιριστές που για την ώρα δεν έχουν διαρρεύσει τα ονόματά τους.

Με δύο ποδοσφαιριστές όμως είναι ξετρελαμένος ο Πέδρο Μαρτίνς και για τους οποίους το «ΦΩΣ» γράφει εδώ και μέρες σε καθημερινή βάση.

Ο Ζορζ Κέβιν Ενκουντού της Μπεσίκτας και ο Ρις Νέλσον της Άρσεναλ είναι οι δύο «καψούρες» του Πορτογάλου τεχνικού. Αν ένας εκ των δύο ερχόταν αύριο, τότε θα ήταν πανευτυχής.

Ωστόσο, πρόκειται για δύο εξαιρετικά δύσκολες υποθέσεις. Τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν είναι πολλά, είτε σε επίπεδο χρημάτων, είτε σε επίπεδο επιθυμίας ομάδων (π.χ. η Μπεσίκτας δεν τρελαίνεται να δώσει τον Ενκουντού), είτε σε επίπεδο άλλων «μνηστήρων» (π.χ. ο Νέλσον κάνει... γκελ σε κόσμο και κοσμάκη στο Νησί).

Η πληροφόρηση που υπάρχει είναι ότι και οι δύο ποδοσφαιριστές θα παραμένουν στο προσκήνιο και ο Ολυμπιακός είναι διατεθειμένος να δώσει το χρόνο που απαιτείται μήπως γίνει η υπέρβαση.

Παράλληλα φυσικά, θα «δουλεύει» και άλλες περιπτώσεις, αλλά αν βρει πρόσφορο έδαφος είτε την επόμενη εβδομάδα, είτε σε 20 μέρες, είτε τον επόμενο μήνα για τις δύο «καψούρες» του Μαρτίνς, τότε θα προσπαθήσει να κλείσει έναν εκ των Ενκουντού ή Νέλσον. Το σίγουρο είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν εγκαταλείπει τις δύο περιπτώσεις. Απλώς... καραδοκεί!

Όσο ο Γάλλος εξτρέμ της Μπεσίκτας και ο Άγγλος άσος της Άρσεναλ δεν αλλάζουν περιβάλλον και ο Ολυμπιακός δεν κλείνει βασικό εξτρέμ (σ.σ. ο δεύτερος εξτρέμ τύπου Ντελ Καστίγιο δεν επηρεάζεται από τις περιπτώσεις των Ενκουντού ή Νέλσον), τόσο θα αυξάνονται έστω και με αργό ρυθμό οι πιθανότητες, μήπως καταφέρει να φέρει τα πάνω-κάτω και να αποκτήσει έναν εκ των δύο.