Ο Ολυμπιακός που ετοιμάζει ο Μαρτίνς

Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο Ζέεφελντ και υπάρχει ήδη μία πρώτη εικόνα για την ομάδα που φτιάχνει ο Πορτογάλος.

Ο Ολυμπιακός που ετοιμάζει ο Μαρτίνς

Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού έφτασε στο τέλος του. Οι Πειραιώτες πάτησαν το πόδι τους στην Αυστρία στις 25 Ιουνίου και σήμερα επιστρέφουν στη βάση τους. Σε αυτό το διάστημα οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν δύο φιλικά, ενώ την ίδια ώρα κατά κύριο λόγο οι προπονήσεις της ομάδας ήταν διπλές.

Είναι πάρα πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα ή να βάλει κανείς το χέρι του στη φωτιά για την εικόνα που θα παρουσιάσει ο Ολυμπιακός τη νέα σεζόν. Ωστόσο μετά από δέκα ημέρες προπονήσεων υπάρχει μία πρώτη εικόνα για τον Πέδρο Μαρτίνς και τι ακριβώς έχει στο μυαλό του για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Είναι ξεκάθαρη η πρόθεση του 48χρονου προπονητή να δημιουργήσει μία ομάδα, η οποία θα έχει επιθετική φιλοσοφία. Δεν έχει τη φιλοσοφία που συνηθίζουν οι Πορτογάλοι, δηλαδή μία ομάδα με αμυντικούς προσανατολισμούς. Είναι ξεκάθαρα προπονητής που θέλει να παίζει επιθετικά και να κυριαρχεί από την πρώτη στιγμή στο παιχνίδι. Θέλει έναν Ολυμπιακό κυρίαρχο που θα πιέζει τον αντίπαλο από ψηλά και δεν θα του αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι πως ο Μαρτίνς δεν θέλει να βλέπει ψηλές μπαλιές. Η σαραντάρα μπαλιά από την άμυνα είναι κάτι που δεν το έχει στο παιχνίδι του ο Πορτογάλος. Μία-δυο φορές που έγινε έβαλε τις φωνές στους ποδοσφαιριστές. Θέλει τη μπάλα κάτω, πολλές πάσες και καλή κυκλοφορία για να βγει στην επίθεση. «Κλειδί» στο παιχνίδι του είναι ο χαφ και γι' αυτό θέλει ποδοσφαιριστή σε αυτή τη θέση που να μπορεί να δημιουργήσει και να «κόψει».

Τα ασφαλή συμπεράσματα για τον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς θα βγουν στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Εκεί οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν πέντε φιλικά παιχνίδια, ενώ θα μείνουν 14 μέρες συνολικά σε Βέλγιο και Ολλανδία.