Ο Λάζαρος που άλλαξε τα «φτερά» και ο Πάρντο

Τι έδειξε η πρώτη παρουσία του Χριστοδουλόπουλου με τη φανέλα του Ολυμπιακού και ο Κολομβιανός που θέλει να μείνει και το δείχνει.

Ο Λάζαρος που άλλαξε τα «φτερά» και ο Πάρντο

Υπάρχουν πολλά στοιχεία από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μποτοσάνι στα οποία μπορούμε να σταθούμε. Θα εστιάσουμε, ωστόσο στην παρουσία του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, στην πρώτη του με τα χρώματα των Πειραιωτών. Αναμενόταν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η πρώτη εμφάνιση του 31χρονου άσου και για να είμαστε δίκαιοι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να τον κρίνουμε, αλλά και για να τον αποθεώσουμε. Και ο Λάζαρος όπως και όλη η ομάδα θέλει χρόνο ακόμα για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Τι έδειξε, όμως, η πρώτη του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό; Πρώτα απ' όλα ότι η ομάδα του Πειραιά έβαλε στο ρόστερ της έναν εξτρέμ που της έλειψε πολύ την περασμένη σεζόν, αλλά και τα τελευταία χρόνια γενικότερα. Ο Χριστοδουλόπουλος είναι παίκτης που έπαιξε καλά τη θέση τόσο αριστερά όσο και δεξιά. Από την αριστερή πλευρά συγκλίνει πολύ ωραία με το αντίθετο πόδι και… μπουκάρει στην αντίπαλη περιοχή.

Έχει καλή σέντρα, έχει ταχύτητα και είναι ένας πολύ έξυπνος ποδοσφαιριστής με καλά τελειώματα ενώ είναι και δημιουργικός. Ο Λάζαρος ήταν μέσα σε 1-2 περιπτώσεις που θα μπορούσε ακόμα και να σκοράρει, αλλά τον πρόλαβαν οι αντίπαλοι αμυντικοί. Είχε πνοή και η δεξιά και αριστερή πλευρά που αγωνίστηκε. Η παρουσία του δίνει το απρόβλεπτο στον Ολυμπιακό το οποίο δεν είχε πέρσι από τα άκρα. Ο Λάζαρος βγάζει το απρόβλεπτο στο παιχνίδι των Πειραιωτών και φάνηκε στη φάση του γκολ. Μία φάση που δίνει ρεσιτάλ ομαδικότητας. Κάνει το 1-2 με τον Μάριν και όταν βγαίνει απέναντι από τον τερματοφύλακα θα μπορούσε να τελειώσει τη φάση και να σκοράρει. Τι καλύτερο στο ντεμπούτο του να βάλει γκολ; Κι όμως έδωσε δεξιά στον Γκερέρο για να σιγουρέψει το γκολ και δείχνει από την πρώτη στιγμή ότι πάνω απ' όλα είναι η ομάδα.

Και επειδή η κουβέντα γίνεται για τα άκρα του Ολυμπιακού θα είναι άδικο να μην βάλουμε σε αυτήν και τον Φελίπε Πάρντο. Δεν βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά ότι θα μείνει ο Κολομβιανός στο ρόστερ, αλλά η εικόνα του στο ματς με την Μποτοσάνι έδειξε έναν ποδοσφαιριστή που θέλει να μείνει στο ρόστερ τη νέα σεζόν. Είχε εξαιρετική παρουσία ο Πάρντο, ενώ πάλι δημιούργησε για τον Γκερέρο, αλλά αυτή τη φορά το δοκάρι σταμάτησε τον Ισπανό επιθετικό.

Ο Κολομβιανός έβγαλε πολύ μεγάλη διάθεση στο παιχνίδι και σε συνδυασμό με τον Λάζαρο ο Ολυμπιακός μετά από πολύ καιρό είχε δύο εξτρέμ, τα οποία ήταν κανονικά εξτρέμ. Άπλωσαν την ομάδα στο γήπεδο, δημιούργησαν φάσεις, ήταν μέσα σε φάσεις για γκολ και οι "ερυθρόλευκοι" μετά από καιρό ήταν πολύ δραστήριοι στα άκρα της επίθεσης.