Επιθετικό ρεσιτάλ και φιλική "πεντάρα" ο Ολυμπιακός

Θετικός και στο δεύτερο τεστ επί αυστριακού εδάφους ο Ολυμπιακός που νίκησε με 5-0 τη Μποτοσάνι και με τον Λάζαρο να κάνει την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα των Πειραιωτών.

Επιθετικό ρεσιτάλ και φιλική "πεντάρα" ο Ολυμπιακός

Κάτι ωραίο δημιουργεί ο Πέδρο Μαρτίνς… Αν και ακόμα είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα είναι προφανές πως ο Πορτογάλος προπονητής φτιάχνει μία ομάδα με επιθετική φιλοσοφία και από την οποία θέλει πολλά γκολ. Στο τελευταίο φιλικό επί αυστριακού εδάφους ο Ολυμπιακός διέλυσε με 5-0 την ρουμανική Μποτοσάνι δείχνοντας πως βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο. Σίγουρα έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του ο Ολυμπιακός, αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός ξέρει ότι χρειάζεται ακόμη δουλειά για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα. Η ουσία είναι πως η ομάδα δείχνει πάρα πολύ καλά στοιχεία, ενώ και ποδοσφαιριστές όπως ο Λάζαρος, ο Φορτούνης και ο Πάρντο έστειλαν μήνυμα για τη συνέχεια. Ας δούμε αναλυτικά τι συνέβη στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μποτοσάνι…

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Μποτοσάνι ο Πέδρο Μαρτίνς είχε παρατάξει τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1 και με τον Γιαννιώτη στην εστία, τον Μασούρα δεξί μπακ, τον Τσιμίκα αριστερό και τους Σισέ, Νικολάου στα στόπερ. Ρομαό και Ανδρούτσος συνέθεσαν το δίδυμο στα στόπερ, ενώ αριστερά ξεκίνησε ο Λάζαρος και δεξιά ο Πάρντο, με τον Μάριν σε ρόλο οργανωτή και τον Γκερέρο στην κορυφή της επίθεσης.

Οι Πειραιώτες είχαν απέναντι τους μία πολύ πιο δυνατή ομάδα από τη Βάτενς, αλλά ξεκίνησαν το ματς αρκετά φουριόζοι. Στο 9' ο Πάρντο έκανε τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Γκερέρο σταμάτησε στο δοκάρι. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν αρκετά καλή κυκλοφορία της μπάλας έτσι όπως τους ζητάει και ο προπονητής τους. Παρά το γεγονός πως απέναντι τους υπήρχε ένας αντίπαλος που έπαιζε αρκετά σκληρά και σε πολλές περιπτώσεις σκληρά εκείνοι κατάφερναν με συνεχή κίνηση και κοντινές πάσες να βρίσκουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία.

Ο Ολυμπιακός στο δημιουργικό κομμάτι ήταν γι' ακόμα ένα παιχνίδι πολύ καλός, ενώ σε αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε πως είχε δύο κανονικά εξτρέμ μετά από καιρό. Λάζαρος και Πάρντο έκαναν αισθητή την παρουσία του στα άκρα της επίθεσης του Ολυμπιακού και δημιούργησαν πολλά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Στο 26', μάλιστα ο Πάρντο θα μπορούσε να έχει χριστεί και σκόρερ σε ανεπανάληπτη ευκαιρία που είχε, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρο.

Στο 41', όμως ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό έπειτα από φοβερή φάση και εξαιρετική συνεργασία των Λάζαρου, Μάριν που έκαναν το 1-2 με τον πρώτο να δίνει έτοιμο γκολ στον Γκερέρο, ο οποίος σε κενή εστία έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Σε γενικές γραμμές οι Πειραιώτες είχαν πολύ καλή παρουσία, με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, ενώ αξίζει να τονιστεί και το θετικό ντεμπούτο του Μασούρα, ο οποίος ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού ήταν πολύ καλός.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε και τους έντεκα ποδοσφαιριστές που είχαν ξεκινήσει στο πρώτο μέρος. Την εστία υπερασπίστηκε ο Χουτεσιώτης, με τον Ελαμπντελαουί να παίζει δεξιά, τον Σάλιακα αριστερά και τους Ένγκελς, Βούκοβιτς στόπερ. Καμαρά και Μπουχαλάκης ήταν το δίδυμο των χαφ. Στη δεξιά πλευρά της επίθεσης ξεκίνησε ο Φετφατζίδης, αριστερά, Βρουσάι, ο Φορτούνης είχε τον ρόλο του οργανωτή με τον Τζούρτζεβιτς να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Το ίδιο καλός δημιουργικά ήταν και στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός και μάλιστα το ξεκίνημα της αναμέτρησης θύμισε το ξεκίνημα του αγώνα με τη Βάτενς. Με ένα εξαιρετικό σουτ και γκολ του Κώστα Φορτούνη στο 50' άρχισε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Θεσσαλός χαφ πιστοποίησε γι' ακόμα μία φορά ότι φέτος είναι αλλιώς. Οι Πειραιώτες έβγαλαν και πάλι πολύ καλά στοιχεία στο γήπεδο με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και πίεση ψηλά. Είναι νωρίς ακόμα για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την ομάδα, αλλά κάποια πράγματα έχουν φανεί για τον Ολυμπιακό που έχει στο μυαλό του ο Πέδρο Μαρτίνς. Στο 58' οι Πειραιώτες σημείωσαν και δεύτερο γκολ με τον Καμαρά έπειτα από μία φάση την οποία δημιούργησαν οι Φορτούνης, Φετφατζίδης. Οι Πειραιώτες είχαν κάνει το 3-0, αλλά η Μποτοσάνι συνέχιζε να παίζει κλειστά και να μην αφήνει χώρους.

Από ένα σημείο και μετά το παιχνίδι πήγε στη δύναμη και τα σκληρά μαρκαρίσματα έδιναν και έπαιρναν με τους ποδοσφαιριστές της Μποτοσάνι να έχουν εκνευριστεί και το παιχνίδι να χαλάει. Από το 71' και μετά ο Μαρτίνς γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 βάζοντας στη θέση του Σάλιακα τον Μάνο. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, ενώ ο Μαρτίνς προχώρησε και σε αλλαγές προσώπων στο φινάλε του αγώνα. Στο 86', πάντως μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη ο Βέργος με κεφαλιά έκανε το 4-0 για τον Ολυμπιακό στο τελευταίο φιλικό επί αυστριακού εδάφους. Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε στο 88' ο Βρουσάι, ο οποίος με ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 5-0, ενώ να σημειώσουμε πως στο φινάλε της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με 3-5-2 και τον Μαρτίνς να δοκιμάζει ξανά τρία συστήματα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Α' ΜΕΡΟΣ: Γιαννιώτης, Μασούρας, Σισέ, Νικολάου, Τσιμίκας, Ρομαό, Ανδρούτσος, Λάζαρος, Μάριν, Πάρντο, Γκερέρο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β' ΜΕΡΟΣ: Χουτεσιώτης, Ελαμπντελαουί, Ένγκελς (79' Ευαγγέλου), Βούκοβιτς, Σάλιακας (76' Μάνος), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Φετφατζίδης (84' Μανθάτης), Φορτούνης, Βρουσάι, Τζούρτζεβιτς (84' Βέργος).

ΜΠΟΤΟΣΑΝΙ: Μπρένζα, Μπούρκα, Μιρόν (61' Κόρμπαν), Πάπα, Γκολόφκα (61' Πατάτσε), Ροντρίγκες (61' Τσίντρις), Ντουμιτράς (61' Τάρσα), Ντάιντα, Ρόμαν (61'Ρομάν), Μπρεκάλο, Κιτόσκα.